UPDATE – Am vizitat Malaga. Mai jos există un videoclip cu locuri de vizitat în Malaga și împrejurimi.

Plecăm la Malaga! Decizia a venit pe neașteptate, luându-ne chiar și pe noi prin surprindere. Oscilam între Grecia, Spania, Egipt și Tunisia. Eram ca oamenii înfometați care se uită la platoul plin de mâncare și nu se pot decide ce să aleagă prima dată. Sunt atâtea locuri de văzut, sunt atâtea de făcut pe lume. Nu știam mare lucru despre această zonă, dar îmi aminteam bine gustul dulce al vinului de Malaga. Abia când am văzut imagini din Ronda și am găsit bilete de avion foarte ieftine spre Spania am hotărât că vom merge acolo. Imediat ce am cumpărat biletele am început să ne uităm după obiective turistice. Și nu ne putem opri. Lista se mărește cu fiecare nouă căutare. Nu suntem siguri că ne vor ajunge cele 12 zile de vacanță pentru a vedea și a face tot ceea ce am plănuit.

La Concepción Historical-Botanical Gardens – grădina botanică uriașă care mi-a atras atenția când și-a etalat în fața ochilor mei uimiți heleșteul și aleea plină de glicină înflorită (glicina este un arbust care face flori asemănătoare salcâmului, dar de culoare mov). Îl voi înnebuni pe Mihai, căci el nu e chiar interesat de plante, fie ele și flori de o frumusețe rară și/sau cu parfum inegalabil.

gradina botanica din malaga

Centre Pompidou Malaga – un cub de sticlă uriaș în care sunt găzduite opere de artă.

centre pompidou malaga

El Caminito del Rey – pentru această aventură ne-am luat deja bilete, căci se vând ca pâinea caldă, iar pentru luna mai 2019, când vom merge noi, nu mai existau decât câteva locuri disponibile. Nu știu dacă mă voi descurca, ținând cont de faptul că am (un exagerat) rău de înălțime, dar măcar voi încerca, împinsă fiind de dorința de a face poze spectaculoase.

Aqualand Torremolinos – oamenii trebuie să se distreze în vacanță, nu-i așa? Pe lângă toate plajele pe care vom călca și toate apele în care ne vom bălăci, avem de gând să petrecem o zi în parcul acvatic, să ne rupem slipurile pe tobogane. Sunteți liberi să ne invidiați. :)

Museum of Glass and Crystal – din câte am citit pe internet, acest muzeu aparține unui domn, el însuși mai mult decât interesant. Când vom termina cu marile obiective turistice din Malaga, îi vom face o scurtă vizită.

Ronda – de văzut, de pozat, de admirat: un oraș construit pe stâncă, un loc de o frumusețe stranie.

Excursie de o zi în Gibraltar – Gibraltar este la numai câteva ore distanță de locul unde mergem noi, așa că ar fi păcat să ratăm. Oare să merg pregătită cu banane pentru furăcioasele maimuțe care trăiesc acolo?

Alcazaba de Málaga – cetate a regilor mauri cândva, astăzi complex turistic cuprinzând o mulțime de obiective de neratat. 

Alhambra – un fascinant monument de arhitectură islamică aflat în Granada.

Restaurant Vino Mio în Malaga (Plaza Jerónimo Cuervo 229012 Málaga; reservas@restaurantevinomio.es)- pentru a ne bucura de spectacolul de flamenco.

Playa de la Malagueta – după cum bine știu cei care mă citesc de mult, eu nu merg neapărat la plajă pentru a mă bronza (excepție face anul trecut, când mi-am ars pielea într-un hal fără de hal pe o plajă din Sardinia). Merg pe plajă pentru a mă bucura de cântecul mării, de măreția naturii, de nisip. Cum aș putea rata cea mai cea plajă a zonei?

Dacă ați fost/sunteți prin Malaga și ați văzut ceva mai puțin cunoscut, dar demn de a fi menționat, vă rog să îmi spuneți. Îmi doresc o vacanță din care să mă întorc epuizată fizic, dar fericită.

Ha, ha, ha, râde Bruno cu gura până la urechi. Să vedem dacă vor găsi cu cine să mă lase ca să poată pleca în vacanță.