O cafea băută dimineața, la prima oră, când soarele abia începe să lumineze timid zările, nu se compară cu nimic, aș fi spus până mai acum un an, convinsă de adevărul meu. Apoi am descoperit jocul “mafia” și farmecul ceaiurilor băute noaptea alături de prieteni. Eu le-am propus să bem cafea, ei au cerut ceai. În plină vară? Fără să fim bolnavi? a strigat gândul meu mirat. Aveam în casă doar câteva pliculețe, cât să îmi spăl rușinea de a fi băutor de cafea. S-au mulțumit cu ele, iar data viitoare au adus provizii serioase: ceai verde, ceai negru, ceai alb, ceai de ghimbir, ceai rooibos etc.

Cunoșteam gustul unora dintre aceste ceaiuri, fără ca totuși să pot spune că, legată la ochi, m-aș fi priceput vreodată să le deosebesc. A venit apoi noaptea în care am testat multe sortimente de ceai, toate aromate și plăcute la gust. Cel mai bine m-am înțeles cu unul dintre ceaiurile legendare, cel verde, al cărui proces de fabricație este atât de interesant. Folosit în China de aproximativ 4500 de ani, iar în Japonia de circa 1300 de ani, ceaiul verde a fost multă vreme considerat un produs de lux, la care aveau acces doar cei mai bogați oameni.

Astăzi lucrurile sunt simple. Ceaiurile sunt la îndemâna oricui, iar oamenii le apreciază atât datorită aromelor și gusturilor, cât și pentru proprietățile pe care le au. De exemplu, despre ceaiul verde specialiștii spun că are o cantitate mai mică de teină decât ceaiul negru. Eu îl apreciez în primul rând pentru gustul său, deși se spune că europenii ar prefera ceaiul negru. Poate că prin venele mele circulă sângele unor strămoși asiatici, după cum glumește uneori soțul meu, văzând cât de încântată sunt ori de câte ori savurez o ceașcă de ceai verde.

ceai verde

Știu și locul de unde pot fi comandate o mulțime de sortimente de ceai, toate de cea mai bună calitate, un magazin de ceaiuri online care mie îmi place foarte mult atât pentru că acolo am descoperit o varietate incredibilă de ceaiuri, cât și datorită faptului că informațiile din pagini sunt clare, pe înțelesul tuturor. Imaginile îmbietoare și accesoriile pentru ceai sau cafea contribuie și ele la aprecierea faptului că laboratorulnaturii.ro este magazinul potrivit pentru toți cei care doresc să bea ceaiuri de cea mai bună calitate în cea mai plăcută ambianță.

Până la urmă, ceaiurile pot fi oferite cadou celor pasionați de această licoare magică, pot fi savurate alături de prieteni, pot fi gustate în tihna casei când citim o carte, pot fi băute pe post de răcoritoare cu gheață în zilele călduroase etc. În ultima vreme am descoperit plăcerea de a bea o cafea amară dimineața și de a continua ziua având alături o ceșcuță de ceai. Uneori aleg să beau ceai verde, alteori (mai rar) ceai negru, dar îmi place să gust și variante mai deosebite: ice tea, ceai de ghimbir, ceai oolong, ceai pu erh, cât și să mă răsfăț cu alte produse disponibile pe site-ul laboratorulnaturii.ro (fructe uscate, fructe învelite în ciocolată și diverse produse apicole).