Desi scriu pe blog de atatia ani, inca nu v-am spus totul despre mine. In afara de lucrurile pe care le tin doar pentru mine (toti avem nevoie de intimitate, nu?), mi-am dat seama astazi, in timp ce scriam articolul despre anvelope, ca nu v-am spus niciodata care sunt masinile mele preferate. Sotul meu spune ca nu ma pricep la masini, dar cumva reusesc sa imi aleg preferatele numai dintre masini scumpe si foarte scumpe. Una dintre ele este Land Rover.

Si, pentru ca tot astazi mi-a iesit intamplator in cale site-ul landatelier.ro unde se vand piese pentru masini, dar unde exista si un blog cu articole interesante, m-am decis sa fac si eu un mic articol despre masinile mele preferate. Cand ne-am cumparat prima masina, un Honda Civic, prietenul nostru O. s-a amuzat, spunand ca am luat-o pentru ca ne-a placut culoarea ei rosie. Fals. Noua ne placuse pretul in primul rand, dar si faptul ca batranica rula fin.

Inca imi mai aleg masinile preferate dupa criterii pe care barbatii cu greu le pot intelege. De exemplu, mie imi plac masinile puternice sau foarte scumpe, desi nu le pot recunoaste asa cum o fac masculii. Nu, pur si simplu intuitia si gustul imi spun ca automobilul x e misto. Cand am vazut prima data un Land Rover, am batut fericita din palme si i-am spus sotului: uite asa o masina mi-as dori sa avem si noi.

S-a uitat la mine de parca tocmai cazusem din luna si m-a intrebat daca am idee cat costa o asemenea masina, cat costa sa ii schimbi piesele si mai costa combustibilul pe care il consuma. Nu stiam, dar masina arata fantastic si asta era tot ce ma interesa. Mi-am amintit de acea discutie si m-am uitat, de curiozitate, pe site-ul landatelier.ro, sa vad ce preturi au piesele pentru aceste masini deosebite.

Cilindru receptor ambreiaj FRC8531 591231 Land Rover Defender Seria, de exemplu. O piesa relativ mica, dar fara de care masina nu poate functiona. Nu am sa va explic eu care este rolul acestei piese in mecanismul ambreiajului. Gasiti destule articole explicative pe internet, daca aveti nevoie de lamuriri. Am sa va spun doar ca mi se pare normal ca, atunci cand cumperi o masina, sa te interesezi si de preturile pieselor.

La fel de normal mi se pare ca pretul sa difere in functie de tipul masinii, asa cum difera si preturile pantofilor sport in functie de confortul pe care il ofera, materialele din care sunt facuti, brandul care isi pune semnatura pe ei etc. Masinile Land Rover, de exemplu, nu sunt chiar pentru oricine, iar cei care le cumpara sunt deja constienti de faptul ca si intretinerea masinii va costa mai mult decat intretinerea unui Logan.

Comutator baterie BA130S Land Rover – o alta piesa disponibila pe site-ul landatelier.ro. Nu imi pot da seama dintr-o ochire daca pretul sau este mic sau mare, insa pot intelege faptul ca o masina noua prezinta mai putine riscuri de a se strica si de a avea nevoie de multe piese schimbate intr-un timp scurt. De aici rezulta ca nu intotdeauna cheltuielile cu o masina deosebita sunt asa de mari cum par la prima vedere.

Piese pentru Land Rover gasiti pe landatelier.ro

Imi mai aduc aminte ca acum doi ani, cand am mers in Sardinia in vacanta, am inchiriat o masina sa ne putem deplasa usor pe insula. Atunci am descoperit sa nici macar pentru un Land Rover nu costa exagerat de mult combustibilul. E drept, inca nu merge cu apa chioara, dar daca vrei confort si siguranta in trafic, atunci trebuie sa accepti si ideea ca aceste lucruri costa. E mai grav cand oamenii nu sunt constienti de aceste lucruri si isi cumpara masini pe care de fapt nu si le pot permite in timp.

Cred ca m-am intins prea mult cu toate astea si am uitat de unde am pornit. Printre masinile mele preferate se mai numara Corvette si, desigur, masina cu care mergem acum, un superb Renault Kadjar. M-as bucura sa aflu care sunt masinile voastre preferate si daca printre ele se numara si cele amintite de mine in acest articol.

Piese pentru Land Rover gasiti pe landatelier.ro. Pentru cei interesati las mai jos datele de contact ale firmei landatelier.ro.

ADRESA: BUCURESTI, SECTOR 2, SOSEAUA PANTELIMON, NR 1,

LOT 1, CORP DE CLADIRE C15, PARTER

office@landatelier.ro
PIESE: 021-252.88.67 / 0721-020.137 / 0725-511.422
SERVICE: 0731-896.285 / 0727-321.859