Se spune că perioada cât ești elev (sau student, după caz) este cea mai frumoasă perioadă din viața unui om. Nici prin cap nu îmi trece să contrazic această vorbă, mai ales că am simțit același lucru, cu mici excepții (întâmplari mai puțin plăcute, pe care totuși le-am uitat destul de repede). În liceu, deși nu păreau să fie grele, orele de atelier îmi făceau zile fripte. Nu aveau aparent nici o legătură cu profilul la care eram eu, așa că mă învățasem să trag chiulul cu spor. Nu, nu lipseam de la ore, ci îmi făceam de lucru prin alte părți: mă ofeream să ud florile din atelier, îi făceam mici cumpărături maistrului ce ne era profesor la atelier, făceam ordine prin acte.

Cu toate astea, de lucrările pentru note tot nu scăpam. Așezată la bancul de lucru, în salopetă albastră, cu o bucată de fier bine strânsă în menghină, cu foi pe care erau schițele proiectului, făcute la orele de desen tehnic, mă vedeam nevoită să pilesc, să măsor, să … naiba mai știe ce, pentru a scoate piesa de utilaj dorită de maistru. Nu știu dacă astăzi aș mai putea face o asemenea piesă, chiar și cu toate schițele în față, dar știu exact unde pot fi găsite piese de utilaje de mărimi mult mai mari, și bine-nțeles făcute într-un mod profesionist, pentru profesioniștii din domeniul construcțiilor de drumuri și terasamente.

Mă întreb și acum… Dacă aș fi urmat această cale în viață, oare astăzi aș fi scris pe blog despre piese de utilaje, despre dinți de cupă, piese de motor, lame, șpițuri, dălți, filtre, dinți de freză sau ranforsări cupă? V-aș fi povestit cum arată o piesă în secțiune sau unde se duce pilitura de fier când se duce? Sau nici nu aș fi avut blog, ceea ce mi se pare mult mai probabil?

Spre marele meu noroc, viața mi-a purtat pașii spre o altă lume, așa că am lăsat celor pasionați de acest domeniu loc liber. Pentru cei care au nevoie de piese de utilaje dintre cele enumerate mai sus, spun doar că nu poți face treabă bună dacă nu ai unelte bune. În orice loc al țării vă aflați, puteți primi orice piesă de utilaj doriți, într-un timp foarte scurt și la prețuri foarte bune. Trebuie doar să intrați pe linkul de mai sus și să vă alegeți ceea ce vă trebuie. De restul se ocupă specialiștii…