Piese de mobilier și decorațiuni vintage

Mobila vintage e tot mai căutată, mai ales de când oamenii au descoperit Pinterest-ul și au observat cât de frumos se pot aranja camerele prin simpla folosire a unor obiecte vintage care să dea o notă de eleganță, de originalitate, de bun gust. Piese de mobilier și decorațiuni vintage găsiți dacă dați clic pe oricare dintre imaginile din acest articol.

Fără să fiu nostalgică sau să neg avantajele aduse de mobilierul nou, trebuie să recunosc faptul că visez uneori să am o încăpere mobilată vintage, cu fotolii, noptiere, canapea, birou și-un cufăr vintage, să o decorez cu oglinzi, veioze, vaze, tablouri, o măsuță de cafea, huse pentru canapea și perne decorative, toate în stil vintage. Poate că într-o zi, cândva, chiar voi face acest lucru.

retroboutique.ro

Cunoașteți magazinul online Retro Boutique? Mobilierul lor vine dintr-un alt timp, un timp în care fiecare obiect era făcut cu pasiune, cu migală, cu dorința ca el să reziste și să servească o perioadă cât mai îndelungată, spre deosebire de lucrurile făcute astăzi, care se strică / rup / degradează extrem de repede.

De la Retro Boutique mi-aș cumpăra mobilă vintage și tot de acolo mi-aș alege obiecte de decorațiuni interioare vintage. Cu ele mi-aș aranja încăperea în stilul fascinant al vremurilor de demult.

Oglinda cu picior. Poartă numele Noblesse, un nume care spune atât de multe despre un obiect mic, dar deosebit de frumos lucrat. Această oglindă cu picior are rama dantelată. Un model greu de lucrat, care produce asupra privitorului un efect imediat. Sunt sigură că și adepții noului vor aprecia cum se cuvine această oglindă cu picior, cu rama din metal cu lucrătură dantelată.

Piese de mobilier și decorațiuni vintage

Fotoliu vintage. Piese de mobilier retro și decorațiuni vintage fascinante

Un model deosebit, care mă duce cu gândul la prințese îmbrăcate în rochii elegante, stând zâmbitoare în fotolii și răcorindu-se cu evantaie. Un asemenea fotoliu vintage mi-ar plăcea să am în cameră, să mă ascund în el și să citesc despre regate uitate sau care nu au existat nicicând, despre bărbați pentru care demnitatea era lumina ce îi călăuzea prin viață și despre femei care nu aveau altă grijă în afară de a se găti și a discuta despre artă și despre frumos, în general.

Piese de mobilier și decorațiuni vintage

Veioza retro Constance. Îmi amintește de una dintre prietenele bunicii mele, tanti Vali. Ea avea o asemenea veioză în sufragerie. De câte ori o vizitam rămâneam minute bune privind acea mică operă de artă, acel obiect care și pe atunci îmi părea a fi vintage. Veioza găsită de mine în magazinul online Retro Boutique are un abajur cu dantele bogate, un cochet buchet de trandafiri și o fundă dichisită. S-ar potrivi pe un birou vintage sau undeva lângă fotoliu.

Birou vintage. Mobilier din alt timp, decorațiuni vintage superbe

Un birou cum nu se mai fabrică astăzi. Formele acestui birou mă poartă înapoi în timp, la vremurile când nu existau calculatoare, când pe birouri nu vedeai monitoare și tastaturi. “Piesele de mobilă vintage “Epoque” vorbesc despre farmecul interioarelor franţuzeşti. Stilizând forme şi decoraţii sofisticate, iscusiţi maeştri lucrează în lemn decoruri cu patină ce reînvie fastul vremurilor trecute.” – spun cei de la Retro Boutique. Un fotoliu retro este o piesă de mobilier care merită să stea într-o încăpere decorată vintage.

Piese mobilier decorațiuni vintage

Reproducere după un tablou celebru. M-am gândit mult și am decis, într-un final, că mi-ar plăcea să am în cameră o reproducere după tabloul Persistența memoriei, de Salvador Dali, indiferent dacă s-ar potrivi sau nu în peisaj. Se potrivește în mintea mea și asta îmi este suficient.

Statueta. Nu cred că este chiar vintage, însă mi-ar plăcea să am undeva în cameră o statuetă pisică, mai ales că am văzut în magazinul Retro Boutique câteva modele ieftine. Lumea trebuie să știe că îmi plac pisicile (mai e cineva care nu a aflat?), iar statueta va face lesne acest lucru, dacă o voi folosi pe post de decorațiune în camera vintage. Desigur, dacă voi ajunge vreodată să am o asemenea cameră.

Îmi doresc să aflu dacă oamenilor le plac piesele de mobilier și decorațiunile vintage, dar și să promovez acest articol. Cerințele sunt cât se poate de simple.

1.Distribuiți pe facebook, în mod public, acest articol.

2. Clic pe imaginea de mai jos pentru a ajunge pe site-ul Retro Boutique. Într-un comentariu la această postare vă rog să îmi spuneți ce anume v-ar plăcea să cumpărați de pe site-ul Retro Boutique.

Piese de mobilier și decorațiuni vintage la un clic distanță:

retroboutique.ro