Perne decorative ieftine moderne, vintage, retro

Noua generaţie avea iniţiative. Nu tocmai plăcute pentru mama care investise bani în obiectele din casă. Venise rândul meu să îmi şochez familia cu ideile “ciudate şi de neînţeles” pe care le puneam în practică imediat ce apăreau. Făcusem o pasiune pentru pernele mari, ornamentale – Perne decorative ieftine moderne. Văzusem într-o revistă o fotografie în care o domnişoară citea aşezată comod pe o pernă imensă, într-un colţ al unei camere, direct pe covor.

Iată o pernă decorativă în forma de scoică, lucrată dintr-o catifea de culoare burgundy, o culoare regală. Poate fi așezată direct pe podea, pentru un decor non-conformist, pe fotoliu, la intrarea în casă sau în foișorul de vară. Desigur, în definitiv poate fi așezată unde vă place vouă. Dacă dați clic pe poză, puteți vedea perne decorative cu acest model și în alte culori.

Perne moderne burgundy ieftine în formă de scoică

 

 

De la gând la faptă nu a fost decât un pas, pe care l-am făcut grăbită, fără să mă gândesc la consecinţe, la reacţia mamei mele. Din pernele familiei mi-am făcut două perne uriaşe, pe care le-am aşezat în camera mea, pe jos, rezemate de unul dintre pereţi. Nu a fost de ajuns. Mă deranja fotoliul pe care mama îl cumpărase la set, cu canapea şi masă. Îl plasase în camera mea şi lăsase celălalt fotoliu din set în camera surorii mele. Dar eu nu îmi doream acel fotoliu simplu, cu picioare dispuse în X pe laterale.

Visam la un fotoliu fără picioare, un fotoliu de tip șezlong alb din piele eco care să stea cât mai aproape de podea.

 

Pasul doi: am încercat să scot şuruburile masive în care erau prinse picioarele fotoliului, pentru a-l transforma şi pe el într-o pernă de pus pe jos. Nu am reuşit. Erau prea bine strânse. I-am mulţumit în gând celui care a inventat ciocanul şi m-am pus pe treabă. Am lovit picioarele fotoliului până când le-am fărâmat. În sfârşit, aveam o nouă pernă, cu spătar! Aveam şi garanţia că nu va mai putea fi reparat!

Pernă decorativă elegantă cu dungi și ciucuri

 

Când s-a întors mama de la serviciu… să cadă leşinată şi mai multe nu, văzând ce s-a întâmplat cu pernele casei şi cu fotoliul care nici nu împlinise un an de la ieşirea din fabrică. Am dus muncă de lămurire vreo două ore, am încercat să o conving că este ultimul răcnet în modă, ba chiar am îndrăznit să îi sugerez că, fiind în camera mea, am considerat că fotoliul este al meu şi pot face absolut ce vreau cu el.

Perne decorative ieftine moderne, vintage, retro poți comanda de aici:

Pernă decorativă cu trandafiri cu aspect vintage

 

Văzând că nu reuşesc să o împac, i-am amintit de câte ori a avut şi ea astfel de iniţiative, cum a adus-o la capătul răbdării pe bunica mea cu ideile năstruşnice pe care le punea în practică. Şi-a amintit râzând de toate modificările pe care le făcuse prin casă, mai ales în ceea ce privește acea cuvertura pentru pat, canapea și fotolii, cu sau fără voia bunicii mele. Abia când a văzut ce succes au pernele mele s-a liniştit complet. Prietenii mei se băteau pe locurile de pe covor… Vezi mai multe în articolul Piese de mobilier și decorațiuni vintage.

Perne decorative ieftine moderne, vintage, retro

Perne decorative alb albastru cu temă marină

 

Perne decorative cu motive de Craciun

 

Perne decorative moderne și ieftine albastru, alb, auriu cu motive arăbești

 

Perne decorative moderne roz cu aspect retro și mesaj Do everything in love (fă totul în dragoste)

 

Episodul despre care povestesc aici s-a întâmplat pe vremea lui Ceaușescu, când oamenii nu aveau prea multe opțiuni de cumpărare. Astăzi lucrurile stau cu totul altfel. Poți găsi set perne decorative moderne ieftine cu aspect retro, vintage, dar și cu aspect ultramodern. Toate pernele decorative prezentate aici sunt în trend acum și pot da un nou aspect caselor voastre.