Skip to main content

Pentru Nina, cu drag

Mă pregăteam de Crăciun. Stiam deja cam cât am fost de cuminte. Moșul își trimisese curierii la ușa mea, făcându-i pe vecini să se întrebe, probabil uluiți: ce face muierea aia în casă, de primește cadouri zi de zi? Îmi spusese Nina că îmi va trimite o carte, însă nu mă așteptam ca, pe lângă acea carte (Wyrm, de Orson Scott Card, pe care nu am început-o, încă), să găsesc atât de multe cadouri drăguțe, care mi-au înmuiat inima și mi-au adus o lacrimă de fericire în ochi. Erau daruri de suflet, daruri făcute cu gândul la mine, la ceea ce îmi place.

Portocale, dulciuri, o căniță foarte drăgută, din care acum îmi beau cafeaua zi de zi, un pachet de cafea, creme, cam tot ce mi-aș fi putut dori într-o zi răcoroasă de iarnă, în care totul părea că este monoton. Surpriza m-a făcut să nu știu cum să reacționez, vă spun sincer. Să râd de bucurie, să plâng, impresionată de gestul minunat pe care prietena mea îl făcuse? O scrisoare scrisă cu sufletul aștepta să fie citită. Aș fi lăsat deoparte cadourile, pentru că mi se părea foarte importantă, însă băieții mei erau prea curioși, insistau să desfac întâi darurile. Îmi spunea Nina acolo:

“Sper să ai anul acesta (nu numai acesta, dar îmi place să cred că voi fi în stare să-ți urez la fel în fiecare an) niște sărbători liniștite și frumoase, să fii înconjurată de familie și prietenii care-ți sunt dragi și să simți din plin bucuria de a despacheta cadouri. :)” Nina mea dragă, chiar asta am făcut, alături de băieții mei. Eram precum copiii, adunați în jurul cutiei, scotând pe rând câte un cadou și râzând fericiți pentru fiecare în parte (eu mai fericită decât ei, normal). 🙂

Ce am simțit desfăcând cadourile pe care Nina, în dărnicia ei, mi le-a trimis? Ei bine, vă spun cu toată sinceritatea că m-am bucurat enorm de ele. M-am bucurat mai mult decât de cadourile scumpe primite de la firmele cu care am colaborat (departe de mine gândul de a spune că am primit de la prietena mea ceva ieftin, să nu interpretați greșit), pentru că Nina a făcut acest gest dezinteresat, din pură prietenie, din dorința de a-mi face o bucurie de sărbători.

Nina dragă, băieții mei te salută cu respect, iar eu te îmbrățisez din toată inima și îți urez să ai un an excelent, în care gesturile tale frumoase să îți fie întoarse înmiit! Multă sănătate ție și familiei tale! :*

PS: Vă rog, intrați la Nina pe blog să citiți poezia pe care a scris-o.

Comments
 • Nina January 9, 2014 at 7:16 pm

  Un post intreg numai pentru mine? Tu ai luat-o razna?

  Am pregatit cadoul pentru tine cu drag, m-am sfatuit si cu Ioana si de la ea am cana. Stiu cum e sa primesti o felicitare/scrisoare/cadou de la cineva și am vrut ca anul acesta să simți din plin și tu această bucurie. Se pare că așa a fost, te rog sa-i imbratisezi pe baieti din partea mea, și daca n-am reusit sa-ti spun alaltăieri ”la multi ani” pentru Ionut, a fost din cauza ca-s batrana si uituca nu ca nu mi-as fi notat fix in agenda de serviciu exact cuvintele astea: ”de felicitat Vienela pentru Iomut”. :))

  Va pup cu drag pe toti trei!

 • Adriana January 9, 2014 at 7:18 pm

  Poate acum te vei obişnui cu acele cadouri făcute din inimă doar pentru că eşti tu aşa cum eşti: iubită! O salut şi eu pe Nina cu drag!

 • psi January 9, 2014 at 8:09 pm

  văzut poezia. mă bucur mult de cadourile pe care le-ai primit. pentru că tu meriţi toate aceste gesturi, aceste daruri.

 • Irealia January 11, 2014 at 1:24 pm

  Ți-am mai spus eu, aduni în jurul tău oameni frumoși! Îi avea ceva ce-i atrage! 🙂

 • elly weiss January 28, 2014 at 9:15 pm

  Sa le folosesti cu placere! 🙂

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.