Chibriturile, aceste obiecte atât de folosite în viaţa de zi cu zi a oamenilor, îmi amintesc de perioada în care colecţionam cutiile lor pentru a mă juca, alături de  băieţii din bloc. Era un joc simplu, de care cei de seama mea probabil îşi amintesc. Feţele  cutiilor de chibrituri puse una peste alta, un cerc făcut cu creta în jurul lor, o piatra plată (paică) şi puteam începe jocul de ruble. Cu cât aveai mai multe cutii, cu cât erau mai rare imaginile de pe cutie, cu atât erai mai bine situat în joc.

Pentru unii cutiile de chibrituri rămân ceea ce au fost de la început, obiecte de care se folosesc pentru a aprinde focul, pentru alţii sunt amintiri din copilărie sau piese de colecţie.

Aseară am văzut câteva imagini amuzante pe nişte cutii de chibrituri. Adolf Hitler, liderul mişcării naziste, a fost urât probabil ca nimeni altul. Totuşi, nu mulţi au avut curajul de a i se opune sau de a-l ironiza făţiş. Ce poate fi mai plăcut acum decât să vezi cum arăta o cutie de chibrituri avându-l pe Hitler în prim plan?

 

 

Beţele de chibrit aveau formă de bombă, iar pentru aprindere trebuiau frecate de fundul lui Adolf Hitler. Oare cât ar plăti un colecţionar pentru o asemenea cutie?

Fără nici o legătură cu cele de mai sus, fac un anunţ public: astăzi, 1 noiembrie, prietena mea virtuală Minnie îşi serbează ziua de naştere. Vreau să îi urez şi aici viaţă lungă şi fericită alături de frumoasa ei familie!

Minnie, dacă ai reuşit până acum, ştiu că nu îţi va fi greu nici în continuare să te păstrezi veselă, să ai mereu primăvara în suflet şi în priviri. Îţi ofer cadou o imagine care cred că te reprezintă.

LA MULŢI ANI!