În ultima vreme, ambii nepoți se văicăreau că își doresc jucăria numită kendama și că părinții lor refuză să le facă pe plac. Se bazau pe unchiul și mătușa lor, știind că rar le refuzam ceva ce își doresc. Nu i-am dezamăgit. Le-am oferit jucăriile dorite, motiv pentru care cumnata mea mă înjură zilnic, ori de câte ori zgomotul făcut de jucării o trezește din somn. Ghinion, îi spun râzând, în vreme ce încurajez copiii să mai încerce câte o schemă cu kendama. Ieri îmi spunea fetița, care se apropie de 14 ani, că își dorește foarte mult să aibă și ea un penny board. Habar nu aveam ce este acela penny board, dar i-am spus că voi face tot ce îmi stă în puteri să îi conving pe părinții săi să îi cumpere, dacă asta vrea să primească drept cadou în ziua când va împlini 14 ani. Curiozitatea m-a împins totuși să o întreb ce înseamnă penny board și cam cât costă, cu gândul că îl putem cumpăra noi, dacă părinții refuză și, desigur, dacă nu e prea scump.

Ne-am uitat împreună pe internet și imediat am descoperit că știam de fapt ce este un penny board, numai că nu puteam asocia denumirea cu aspectul acestui produs. Când mi-am amintit că nu am făcut revizia centralei termice, mi-am dat seama că nu îi pot promite copilei că îi vom cumpăra noi așa ceva, cel puțin nu de ziua ei, oricât de tare și-ar dori să aibă. Aș putea încerca să îi conving părinții că este o investiție bună, că în acest fel ar sta mai mult pe afară, la soare, în loc să stea în pat cu tableta în mână, mi-am spus în gând. Aș putea aduna întreaga familie (unchi, mătuși, bunici etc) pentru a le vorbi despre dorința fetei de a primi de ziua ei un penny board. Poate reușesc să îi conving să pună fiecare câte zece lei pentru a-i cumpăra fetei jucăria dorită. Poate…

Există pe internet un site unde prețul unui penny board este mai mic decât în alte locuri (99 de lei bucata): monkeyboard.ro. Acolo am văzut tot felul de asemenea hoverboard-uri, toate la prețuri foarte bune, așa că primul pas pot spune că a fost deja făcut. Mai rămâne să văd cât de convingătoare sunt când vine vorba despre dorințele nepoatei și mai ales despre banii altora. :)

penny board