Mi-a bătut puternic în geamul de la sufragerie. Atât de puternic, încât mi-a tremurat mâna pe ceaşca de cafea. M-am repezit la geam, să aflu ce a mai uitat în casă de data asta. Rar l-am văzut pe Mihai al meu  atât de nervos. Plecase cu câteva minute mai devreme din casă şi se întorsese vânăt la faţă de supărare. Nici nu a vrut să intre în casă. Mi-a cerut un telefon şi numărul de la Protecţia consumatorului.

Mihai să dea telefon la Protecţia consumatorului? Clar l-au supărat rău maimuţele de la magazinul din colţ. De câteva zile vine mereu nervos de acolo. Îmi trag repede o pereche de blugi şi ies afară, să potolesc nebunul. Îl găsesc la magazin, certându-se cu vânzătoarea. Era o hărmălaie acolo… Şi aflu că era a treia zi în care se repeta povestea cu mezelurile.

Mihai ceruse în fiecare zi câte ceva… Ba o bucată de salam, ba de kaiser, ba de şuncă… Şi în fiecare zi vânzătoarea i-a spus acelaşi lucru: “îţi dau bucăţica mică, rămasă în vitrină şi îţi mai tai dintr-o bucată neîncepută”. Nu au putut ajunge la o înţelegere. Am încercat să discut cu vânzătoarea, dar ţipa de parcă o violam. A apărut şi patronul magazinului. I-am spus că nu vreau bucata veche, uitată în vitrină, mai ales că am cerut o bucată mare, mai mult de jumătate dintr-o bucată neîncepută.

S-a uitat în ochii mei şi m-a întrebat senin: “Ce vrei să fac eu cu bucata din vitrină? Nu este veche, este doar mică”. Plină de nervi, l-am întrebat de ce a permis să fie tăiată, de ce nu i-a băgat-o pe gât celui care cumpărase înaintea noastră. Linişte! Nu avea răspuns. Dar avea puterea de a-i spune vânzătoarei isterice să ne taie din bucata neîncepută atât cât dorim să cumpărăm.

Ieşim din magazin şi Mihai îmi spune că nu este nimic de făcut cu cei de la Protecţia consumatorului, care i-au spus că ar fi greu de dovedit că vânzătoarea a refuzat să îl servească dintr-o bucată neîncepută, că a vrut să îi bage pe gât acel coltuc de mezel. I s-a spus să facă totuşi o reclamaţie pe internet, la adresa lor. Nici măcar nu l-au întrebat care este magazinul cu pricina. Acum, eu mă întreb ca prostul: camerele de supraveghere din magazin pentru ce sunt acolo? Cum convingi o vânzătoare să nu îţi dea marfa veche, pe care nu o poate vinde? Protecţia consumatorului pe cine protejează?

 

Fără legătură cu ceea ce am scris mai sus, vă invit să citiţi la Monica despre un dinozaur viu.