Fiecare pădure are uscături, fiecare ţară îşi are cetăţenii ei cu probleme şi fiecare gestionează problemele în stil propriu. Pentru cei care sunt dependenţi de alcool, soluţiile sunt destul de puţine şi chiar nu dau randament. S-au infiinţat centre de dezalcoolizare, unde aceşti bolnavi au parte de asistenţa medicală şi consiliere psihologică, grupuri de sprijin pentru cei dependenţi, se doreste implicarea familiei în încercarea de a-i vindeca.

În SUA, oamenii plătesc sume importante de bani pentru a se trata, pentru a scăpa de această boală. Totuşi, după atâţia ani şi multe încercări de îmbunătăţire a metodelor, s-a constatat că mai mult de 90% dintre alcoolici recidivează la scurt timp după ieşirea din centrele de dezalcoolizare. Îşi pierd familia, locul de muncă, îşi pierd casa, ajungând să doarmă pe străzi.

Le-a venit unor  medici americani ideea de a încerca altă metodă. Au adunat oamenii alcoolici dintr-o zonă, pe cei care nu aveau casă şi dormeau pe sub poduri, le-au oferit o pensiune în care fiecare are camera lui şi le oferă băutură la discreţie. Pentru toate astea, oamenii contribuie cu 30% din venitul pe care îl au. Cei mai mulţi trăiesc din tot felul de ajutoare acordate de stat, deci contribuţia nu este prea mare.

În acest fel oraşul scapă de aspectul dezgustător al străzilor pline de cerşetori murdari şi beţi, alcoolicii au un adăpost şi băutură cât să poată face şi baie cu ea, dacă îşi doresc acest lucru. Cheltuielile statului au fost mult reduse, deoarece aceşti bolnavi cronici nu mai ajung nici prin spitale, nici la puşcării.

Acum vine surpriza. În ciuda faptului că populaţia s-a revoltat auzind de experimentul făcut pe banii contribuabililor, s-a constatat că această metodă a dat rezultate mai bune decât cele din clinicile de dezalcoolizare.

Alcoolici care trăiseră 10, 15, 20 de ani pe străzi, la mila altora, acum s-au văzut într-o casă respectabilă, iar asta îi determină pe mulţi dintre ei să privească viaţa cu alţi ochi, să încerce să se schimbe.

Şi primul pas îl fac reducând de bunăvoie raţiile de băutură. Îşi doresc să fie reintegraţi în societate, să înceapă o viaţă nouă, iar unii chiar reuşesc.

Dar toate astea se întâmplă la americani.