Skip to main content

Păzitul fetei la ruși

Unii șoptesc pe la colțuri că românca ar fi ascultătoare, supusă, blândă, pe placul oricărui bărbat viu și dornic să domine, măcar de ochii lumii, sexul slab. Tot pe la colțuri se spune despre rusoaice că sunt
afurisite, că nimeni nu se pune cu ele, dacă vrea să o ducă bine, dacă vrea să rămână în viață, frumos și sănătos. Rusoaicele sunt femei energice, cu o personalitate puternică, adevărate vampiroaice, gata să ia toată forța lumii și să o pună în slujba lor. Cine ar îndrăzni să le stea în cale? Cum ar arăta, dar mai ales cum s-ar purta o fată născută dintr-o combinație de român și rus?

Cum ar putea fi ea păzită, la vremea când sângele ar începe să îi fiarbă în vene, ca nu cumva să se lase amăgită de vreun năsos oarecare (vorba rusului), venit cu gânduri la fel de fierbinți? Fecioara trebuie învățată cum se alege bobul bun de neghină. Scurt! Rusul se amăgește singur crezând că îi va putea păzi fecioria. Nici măcar româncele, cât sunt ele de supuse în aparență, nu se lasă spionate și stăpânite, dacă le intră în cap ideea că în brațe de bărbat este mai bine decât în leagănul părinților. Cele două tabere se vor înfrunta pe viață și pe moarte, într-un război al nervilor și al pasiunilor, din care întotdeauna fata va ieși învingătoare și … pângărită.

Reproșurile și amenințările o vor trimite rapid lângă cel ce știe să o consoleze, deci îi sunt total interzise părintelui. Sub nici o formă fata nu trebuie să afle că tatăl vrea să o spioneze, să îi îngrădească libertatea și să îl alunge pe năsos. Spunându-i că alesul este urât, prost sau fustangiu, rusul nu face decât să trezească instinctul ce zace în orice persoană de sex feminin: acela de a-l proteja pe cel slab, în cazul nostru, pe năsosul urât, prost sau fustangiu.

Intruziunile rusului în ceea ce fata consideră a fi intimitate vor fi aspru pedepsite. Fata va vărsa lacrimi amare și va aduna în suflet furie știind că i-au fost citite mailurile, mesajele de pe telefon sau jurnalul. Își va pierde încrederea în părinte și se va apropia mai tare de năsos. Discreție maximă, deci! Indiferent peste ce va da rusul citind corespondența fetei sau ascultându-i convorbirile, nu trebuie ca ea să știe. Amenințările, certurile, reproșurile sau pedepsele sunt interzise! Rusul să rămână prieten bun și cu mama fetei, pentru că ea va avea întotdeauna un secret de-al fecioarei în tolba cu povești.

Fata trebuie să fie convinsă că are în părinte un prieten de încredere. Abia atunci rusul va putea acționa eficient, fără să piardă prietenia copilei. Șiretenie, acesta este cuvântul ce definește modul în care trebuie acționat. Rusul trebuie să îi găsească fetei preocupări care să îi alunge o parte din fierbințeală și, în același timp, să încerce prin șiretenie să îl pună în cea mai proastă lumină pe năsos. Doar atunci când năsosul va părea ridicol în ochii fetei, rusul va scăpa de griji până apare alt năsos. Cum poate părea ridicol în ochii unei fetei băiatul la care ține? Nu aș divulga niciodată unui bărbat un secret de o asemenea importanță în ochii tagmei feminine.

Rusului nu îi rămâne decât să se consoleze cu ideea că fecioarele fac ce vor. Poate că soluția ar fi să se pună bine de la început cu năsosul, să îl înțeleagă și să îl accepte. Năsosul știe că nici o fată nu este destul de bună pentru el (a avut grijă mama lui să îl învețe), așa că o va alege din mulțime pe cea mai drăguță, măcar să nu râdă prietenii de el. De ce să o păzești, rusule, de parcă băiatul ar vrea sa-i facă vreun rău? Nu știi că femeile care spun că nu le place sunt niște prefăcute sau niște nefericite care au avut ghinionul de a cădea în patul neputincioșilor? Și apoi, uiți că toată lumea spune că pe primul nu îl uită niciodată prima dragoste nu se uită? Vrea rusul să întunece poate cea mai frumoasă amintire a fetei?

Rusule, noi, mamele de băieții, ne străduim foarte mulți ani să îi creștem frumos, să îi educăm, să îi pregătim pentru viață, pentru luptele grele cu ceilalți băieții, cu ideile preconcepute ale fetelor și cu armele rușilor ce pândesc din tufiș. Crezi că pot fi luați prin surprindere? Crezi că pot fi anihilați ei, băieții crescuți de mamele care au fost odinioară fecioare și care nu s-au lăsat niciodată spionate și stăpânite?

Păzitul fetei, la ruși sau aiurea, este o utopie!

Acest articol nu trebuie luat chiar în serios! 😛

Comments
 • […] scris Sonia, anacondele, Vienela, […]

 • psi January 12, 2014 at 8:24 pm

  păzitul unui copil şi protecţia prea mare, sufocantă sunt cele mai mari greşeli ale unui părinte. eu aşa cred.

 • Sonia January 12, 2014 at 8:27 pm

  Oare Vladen își ia notițe? Că nu a apărut! 🙂

 • dordefemeie January 12, 2014 at 8:32 pm

  Ce bine ca am baiat :)))

 • Adriana January 12, 2014 at 8:34 pm

  …parcă vorbeşti despre mine şi tata, cu douăzeci de ani in urmă. Brrr. Se va lecui Vladen de intenţii de păzire excesivă, nu ştiu…dar ştiu că i-aţi oferit perspective să nu o mai facă.

 • roxdumitrache January 12, 2014 at 8:39 pm

  Corect! stam la panda si ne pazim si feciorii in lupta cu “nasosii” si ne lasam pagubase de pazitul fetelor ca stiu ele ce au de facut!

 • Dana Lalici January 12, 2014 at 8:40 pm

  Pfoai, uitasem ca esti mama de baiat. Asta e o perspectiva foarte interesanta. Sunt curioasa cine ii va spune ;lui Vladen mai explicita ca nu are nici o sansa sa o pazeasca cu adevarat.

 • Naica January 12, 2014 at 8:52 pm

  Daa, cred ca pazitul fetei este inutil,iar dadacitul baietilor ”dauneaza grav sanatatii” !interesanta dizertatie !

 • Alexandra Ali January 12, 2014 at 9:23 pm

  Pana la urma ai dreptate …. si o zic ca mama de fata si sotie de barbat care “vrea sa-si apere mandretea cu garduri de 4 metri electrificate si pusca-n mana” (am citat din …. sotul meu). La urma urmei, totul tine de educatia primita acasa, de anturajul in care se invarte fata … si baiatul … si de putin noroc, la urma urmei. Dar atitudinea ta imi place la nebunie. Uite asa o mama-exemplu imi doresc sa fiu si eu. Noapte buna :*

 • Ioana January 13, 2014 at 5:57 am

  Nu rusului ii ramane sa accepte ideea ca fecioarele fac ce vor..Barbatul trebuie sa accepte ca femeile fac ce vor…ca doar d-aia is femei 😉

 • Mihaela Dămăceanu January 13, 2014 at 7:08 am

  Ca mamă de băiat care nu ia acest articol, chiar foarte în serios. menţionez doar că sunt în acord cu tine şi cu concluzia prezentată. Sper să-mi şi reuşească acest mod de educare a băiatului din dotare.

 • Raluca M. January 13, 2014 at 7:21 am

  Pazitul din umbra sub forma unei prietenii…la asta nu ma gandisem…sfaturi, sfaturi…oare cat vor conta ele la intalnirea cu realitatea?

 • Radu January 13, 2014 at 7:49 am

  Eu mi-s tată de băieţi aşa că singurul sfat pe care li-l dau este că trebuie să aibă în permanenţă prezervative de calitate la ei şi să nu se grăbească cu sentimentul! 🙂

 • Ana-Maria January 13, 2014 at 8:28 am

  Bine ca fiica-mea e romanca….poate ar trebui sa ii dau lui fiu-miu sa citeasca articolul tau 😀
  O saptamana faina , Vienela!

 • vavaly January 13, 2014 at 9:40 am

  subscriu ideii că păzitul excesiv dăunează grav vitorului fetei. dar tu ai dat-o pe prietenia tată – fiică şi ai mai împăcat taberele. şi pe subtilităţi. lucrurile însă nu sunt aşa de simple iar rusul nostru cred că mai degrabă îşi va prinde urechile 🙂

 • Dan January 13, 2014 at 11:08 am

  Io n-am participat la tema asta. Știu că are un destinatar precis dar, vorbind la modul general, nu cred c-aș face bine destupând mințile rușilor. Parcă e mai frumoasă viața-n lume cu fetele rusoaice umblând dezlegate și libere pe peste tot prin lume. Ce-i drept, „fetele” care mi-ar veni mie ca turnate acum au ieșit cam demultișor de sub tutela paznicilor, dar orișicât, nu se știe niciodată de unde răsare raketul.

 • Adrian Manea January 13, 2014 at 3:20 pm

  Vladen, sunt gata oricând dacă ai nevoie de un camarad de arme…

 • Anca January 13, 2014 at 4:28 pm

  Jocuri de cuvinte si idei… In mare am inteles, dar se pare ca aveti voi ceva sa lamuriti si sa va adjudecati principii si idei.
  O seara buna

 • Andra January 13, 2014 at 6:37 pm

  :))) prea tare. ma gandeam direct la vara-mea, prietenu ei urat si ai ei, care il fac toata ziua cu ou si cu otet, in timp ce ea il iubeste din ce in ce mai mult :)))

 • Păzitul fetei la ruși | BLOG D'AGATHA January 13, 2014 at 7:12 pm

  […] Vienela […]

 • Vladimir January 13, 2014 at 10:07 pm

  Hehehe cine doamne iarta-ma a zis ca romancele sunt… cum era?! Ah, da “ascultătoare, supusă, blândă, pe placul oricărui bărbat viu și dornic să domine”! Unde-s alea ca eu nu le-am cunoscut?!?! Romanca supusa?! Vai mie! Eu n-am avut parte!
  Tot gandind si citind eu am ajuns la concluzia clara (si ilustrata in postul meu) ca elementul “fata” trebuie ignorat din ecuatia cu pazitul fiindca nu e controlabil si nici previzibil. In schimb nasosul e. Dar, desigur, nasosul, nu trebuie ostracizat si nici violentat. Trebuie lucrat si indepartat :D. Nu de catre tatal de fata! Nuuu… Ci chiar de catre fata la “propria ei initiativa”. Ultimul martir serios ne tot loveste de 2014 ani… 😛 Nu intentionez sa repet greseala in universul personal. Macar pana cand ajunge fata suficient de desteapta si aroganta sa-i selecteze ea. Dar lasa ca-mi expun solutiile in partea a-II-a a postului 😀 Si astept cu interes feed-back feminin acolo (pt partea II) daca vi se par fezabile ‘au ba.

 • dan January 14, 2014 at 9:26 am

  secretul! ce vrei pe secret? hai ca s rus si am nevoie de el…

 • Rudolph Aspirant January 14, 2014 at 11:48 am

  Nu vreau sa fac pe niznaiul sau sa ma opun unor secole de moravuri reflexe sociale, insa eu cred ca as dori o clarificare a scopului acestei paziri inainte de a reflecta ssupra propunerii vreunei metode, plus si clarificarea chestiunii daca acest scop este sau trebuie sa fie diferit pt un tata rus (si la randul lui acesta contemporan sau de care ?) Relativ la un tata roman, si daca se presupune ca ar fi, atunci de ce sa se ceara parerea unor romani si nu a tatilor rusi ei insisi mai intai de toate, desigur acceptand si posibilitea inregistrarii parerilor unui comitet international, insa totusi acesta alcatuit pe niste baze cat de cat rationale.
  Insa hai si lasand la o parte nedumeririle secundare culturale de politica externa, chiar referitor la activitatea propusa de baza, eu nu inteleg care e
  scopul acestei paziri de vreme ce oricum este totusi natural pt vasta majoritate
  a fetelor lumii sa debuteze in viata sexuala dupa varsta de 17 ani incolo…poate
  cu niste variatii, insa pana si incazul unor casatorii nobiliare ff rare aranjate din
  copilarie in cateva cazuri realmente izolate din Evul Mediu UE, se recomanda
  tot cam varsta de 17 ani, chiar daca poate sentimente puteau apare, ca in
  Romeo si Julieta mai devreme, insa aia e o poveste de fictiune si nu reprezinta
  nici realitatea birocratica oficiala, nici realitatea UE sociala de zi cu zi de-a
  lungul acelui presupus obscur Ev Mediu care a duratpeste 1000 de ani.
  E vorba de pazire in timpul unei posibile varste de risc, de ex intre 15 si 17 ani ? Si de ce numai tatal si nu si mama si bunicii si bodyguarzii, etc ? Sau e vorba
  de a pazi ca nu cumva primul ales sa fie necorespunzator ? Pt ca asa , fie ca o extra protectie in timpul unei varste de risc referitoare mai ales la vulnerabilitate, fie metoda de securitate generala re alegerea unor educatori si servitori cat mai adecvati pt acea tanara, (desi ma rog asta e important si pt baieti nu numai pt fete, dar am vrut sa raman on topic, chiar daca mi se pare neclar), deci asa in astea 2 situatii poate sa aiba vreun sens, insa asta trebuie oricum implementat in curriculum-ul de educatie sexuala al tanarului din familia respectiva, care nu sta numai in raspunderea tatalui, ci la el va participa
  intreaga familie plus personalul desemnat aprobat si instruit in prealabil care
  va avea de a face cu acel copil, (desigur totul cf cursuri adecvate nu asa
  hodoronc tronc, ci cf plan educatie copil individual)

 • Zina January 14, 2014 at 3:02 pm

  Comentariul meu s-o fi pierdut în eter ori n-ai ajuns încă să moderezi comentariile…
  Repet esența, că forma n-o mai știu.
  ”Decât o fată, mai ușor păzești un cârd de iepuri.” Proverb valabil pe toată suprafața Pământului ! 😆

 • Rudolph Aspirant January 15, 2014 at 2:08 am

  Revin ca sa spun ca am impresia ca m-am lamurit re nedumeririle mele de mai sus pt ca in sfarsit am citit articolul original al lui Psi de la care pornise tevatura. Era de fapt o invitatie la a opina despre literatura rusa legata de intalnirea culturii ruse cu cultura franceza de la vremea lui Napoleon. Zau, mai bine zicea direct Ce parere aveti despre Razboi si Pace si gata nu mai pierdeam atata timp cu atatea speculatii !

 • Rudolph Aspirant January 15, 2014 at 2:24 am

  PS Cred ca intrebarea mai continea si o posibila extensie de gen Ce parere credeti ca vor avea generatiile viitoare despre Razboi si Pace, tot aia ca aia din sec 19 si prima parte a sec 20, cand inca intreaga societate UE, inclusiv sist ei de justitie civila, era influentata de consecintele si chiar posibilele controverse legate de promovarea anterioara a Codurilor lui Napoleon, mai ales alea legate de familie, inst casatoriei si drepturile de transfer de proprietate, sau aveti speranta/impresia, mai ales aia dintre voi care ziceti ca va place literatura, ca se va putea schimba perspectiva vreodata asa la nivel utopic SF ?

 • Vladimir January 15, 2014 at 6:01 pm

  Mmm…nu te-ai lamurit inca, dar e foarte educativ!

 • Javra January 18, 2014 at 2:50 pm

  E imposibil de înfrânat o fată în care tropăie hormonii, e un lucru ştiut chiar şi de ruşi. 🙂

 • […] Vienela ne arată cum se păzesc fetele la ruşi, ca să rămână fete: „Rusoaicele sunt femei energice, cu o personalitate puternică, adevărate vampiroaice, gata să ia toată forța lumii și să o pună în slujba lor. Cine ar îndrăzni să le stea în cale?… […]

 • MUSCHI DE PORC UMPLUT CU CARNAT | Zinnaida January 25, 2014 at 2:13 pm

  […] Adi Hădean, Kadia, Mirela Pete, Vienela și toți cei interesați într-un fel sau altul de arta […]

 • elly weiss January 28, 2014 at 9:59 pm

  Nu ma bag in discutie :)) Vad ca unii-s cam infierbantati 😉

 • Crutoane și creioane | Iubesc Viaţa February 10, 2014 at 8:34 am

  […] A scris CREIOANE, apoi a amestecat litera A cu NOE și TRUC, formând o nouă temă de joacă psi-lunească, numită scurt CRUTOANE și […]

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.