Unii șoptesc pe la colțuri că românca ar fi ascultătoare, supusă, blândă, pe placul oricărui bărbat viu și dornic să domine, măcar de ochii lumii, sexul slab. Tot pe la colțuri se spune despre rusoaice că sunt
afurisite, că nimeni nu se pune cu ele, dacă vrea să o ducă bine, dacă vrea să rămână în viață, frumos și sănătos. Rusoaicele sunt femei energice, cu o personalitate puternică, adevărate vampiroaice, gata să ia toată forța lumii și să o pună în slujba lor. Cine ar îndrăzni să le stea în cale? Cum ar arăta, dar mai ales cum s-ar purta o fată născută dintr-o combinație de român și rus?

Cum ar putea fi ea păzită, la vremea când sângele ar începe să îi fiarbă în vene, ca nu cumva să se lase amăgită de vreun năsos oarecare (vorba rusului), venit cu gânduri la fel de fierbinți? Fecioara trebuie învățată cum se alege bobul bun de neghină. Scurt! Rusul se amăgește singur crezând că îi va putea păzi fecioria. Nici măcar româncele, cât sunt ele de supuse în aparență, nu se lasă spionate și stăpânite, dacă le intră în cap ideea că în brațe de bărbat este mai bine decât în leagănul părinților. Cele două tabere se vor înfrunta pe viață și pe moarte, într-un război al nervilor și al pasiunilor, din care întotdeauna fata va ieși învingătoare și … pângărită.

Reproșurile și amenințările o vor trimite rapid lângă cel ce știe să o consoleze, deci îi sunt total interzise părintelui. Sub nici o formă fata nu trebuie să afle că tatăl vrea să o spioneze, să îi îngrădească libertatea și să îl alunge pe năsos. Spunându-i că alesul este urât, prost sau fustangiu, rusul nu face decât să trezească instinctul ce zace în orice persoană de sex feminin: acela de a-l proteja pe cel slab, în cazul nostru, pe năsosul urât, prost sau fustangiu.

Intruziunile rusului în ceea ce fata consideră a fi intimitate vor fi aspru pedepsite. Fata va vărsa lacrimi amare și va aduna în suflet furie știind că i-au fost citite mailurile, mesajele de pe telefon sau jurnalul. Își va pierde încrederea în părinte și se va apropia mai tare de năsos. Discreție maximă, deci! Indiferent peste ce va da rusul citind corespondența fetei sau ascultându-i convorbirile, nu trebuie ca ea să știe. Amenințările, certurile, reproșurile sau pedepsele sunt interzise! Rusul să rămână prieten bun și cu mama fetei, pentru că ea va avea întotdeauna un secret de-al fecioarei în tolba cu povești.

Fata trebuie să fie convinsă că are în părinte un prieten de încredere. Abia atunci rusul va putea acționa eficient, fără să piardă prietenia copilei. Șiretenie, acesta este cuvântul ce definește modul în care trebuie acționat. Rusul trebuie să îi găsească fetei preocupări care să îi alunge o parte din fierbințeală și, în același timp, să încerce prin șiretenie să îl pună în cea mai proastă lumină pe năsos. Doar atunci când năsosul va părea ridicol în ochii fetei, rusul va scăpa de griji până apare alt năsos. Cum poate părea ridicol în ochii unei fetei băiatul la care ține? Nu aș divulga niciodată unui bărbat un secret de o asemenea importanță în ochii tagmei feminine.

Rusului nu îi rămâne decât să se consoleze cu ideea că fecioarele fac ce vor. Poate că soluția ar fi să se pună bine de la început cu năsosul, să îl înțeleagă și să îl accepte. Năsosul știe că nici o fată nu este destul de bună pentru el (a avut grijă mama lui să îl învețe), așa că o va alege din mulțime pe cea mai drăguță, măcar să nu râdă prietenii de el. De ce să o păzești, rusule, de parcă băiatul ar vrea sa-i facă vreun rău? Nu știi că femeile care spun că nu le place sunt niște prefăcute sau niște nefericite care au avut ghinionul de a cădea în patul neputincioșilor? Și apoi, uiți că toată lumea spune că pe primul nu îl uită niciodată prima dragoste nu se uită? Vrea rusul să întunece poate cea mai frumoasă amintire a fetei?

Rusule, noi, mamele de băieții, ne străduim foarte mulți ani să îi creștem frumos, să îi educăm, să îi pregătim pentru viață, pentru luptele grele cu ceilalți băieții, cu ideile preconcepute ale fetelor și cu armele rușilor ce pândesc din tufiș. Crezi că pot fi luați prin surprindere? Crezi că pot fi anihilați ei, băieții crescuți de mamele care au fost odinioară fecioare și care nu s-au lăsat niciodată spionate și stăpânite?

Păzitul fetei, la ruși sau aiurea, este o utopie!

Acest articol nu trebuie luat chiar în serios! :-P