Pauza s-a terminat! Ar cam fi timpul să mă întorc pe blog. Dar de ce mă simt atât de … fără chef? Să fie oare din cauză că am petrecut câteva zile minunate  alături de familia mea? Să fie din cauză că m-am rupt aproape total de online şi am redescoperit plăcerea de a juca un rummy, de a urmări film după film, de a nu face nimic toată ziua? Nu contează.

Tocmai a trecut sărbătoarea pe care românii pun mare preţ, pentru care se pregătesc cu mult timp înainte şi despre care spun că ar trebui să ne facă mai buni, mai miloşi, mai toleranţi. Ce îmi văd ochii azi dimineaţă? Chiar şi în aceste zile, oamenii se ceartă, se jignesc, îşi aduc insulte. Se cunosc, nu se cunosc, ei se poartă de parcă ar deţine adevăruri absolute şi ar avea sfânta misiunea de a le impune şi altora. Mi se face silă…

Prefer să citesc o carte, să văd un film, să petrec mai mult timp cu familia mea, să mă bucur de cadourile primite. Chiar înainte de Crăciun am terminat de citit cartea călătoare Mărturia, scrisă de Anita Shreve (le mulţumesc Andrei şi editurii All). Vă voi povesti mai pe larg despre ea zilele următoare. Cartea pleacă astăzi sau mâine spre Ioana.

Tot astăzi vreau să mulţumesc echipei iLUX pentru încrederea pe care a avut-o în mine, pentru toate gândurile lor bune şi nu în ultimul rând pentru minunatul cadou surpriză pe care mi l-au oferit de Crăciun.

Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au trecut pe la mine, care mi-au înseninat aceste zile cu urările lor. Marea surpriză a fost Dojo, pe care nu mă aşteptam să o văd vreodată comentând pe blogul meu. M-a emoţionat, aşa cum m-au emoţionat Tomata şi Nina când mi-au lăsat comentarii. Mai mult, Nina mi-a făcut loc în blogroll-ul ei, lucru pentru care nu ştiu cum i-aş putea mulţumi.

Spuneam că mi-aş dori să primesc de Crăciun felicitări. În această dimineaţă, când am ieşit din casă, nu mi-a venit să cred că dorinţa mi-a fost îndeplinită. În cutia poştală mă aşteptau două felicitări, pentru care vreau să le mulţumesc Andreei, dar şi prietenilor noştri Cristina şi Adi.

Pauza s-a terminat. Mă întorc pe blog.