In mod ideal, patul de care ai nevoie pentru bebelus ar fi bine sa aiba un pret rezon care sa fie de calitate. Acum mai mult ca oricand ai de unde alege, industria lucrurilor pentru copii este atat de vasta. Poate ca tocmai asta iti va crea si confuzie. Asadar, astazi iti propun sa cautam impreuna patutul perfect.

Ce este perfect pentru tine, nu este la fel pentru alte mame

Suntem atat de diferiti si logic ca si bebelusii nostri sunt pe masura. Un patut perfect este cel care corespunde cu pretentiile fiecarei mame. Esti extra grijulie? Atunci cel mai probabil vei dori sa ai un patut langa cel al tau, de tip co-sleeping. Gasesti la Pufinas, magazin online dedicat acestei nise, si astfel de patuturi.

Daca esti o mama care incearca totul ca la carte, atunci patutul perfect este cel clasic, din lemn; cu atenta grija vei cauta sa aiba 3 nivele pentru saltea si eventual alte accesorii utile. Gama de patuturi pentru bebe este atat de diversificata in ultima vreme incat vei descoperi mai multe modele decat ai crede: cu dulap inclus, un tip de patut ce se poate transforma in pat tineret, pat transformabil in canapea sau birou, printre altele.

Pentru mame practice, cele care au un stil de viata activ sau care calatoresc mai mult, un patut pliabil va fi varianta mai buna. Acestea permit flexibilitate la montaj astfel incat pot fi sau nu luate si accesorii la indemana – bara de jucarii, copertina, baldachin etc. Impachetezi totul si esti gata de drum.

Designul si detaliile

Patutul perfect, asa cum fiecare mama isi doreste pentru puiul ei, trebuie atent selectionat incat sa se potriveasca si in decorul camerei. Un alb antichizat nu este acelasi lucru cu albul simplu. Desi tine doar de o alta varianta de nuanta, pentru mamele extra grijulii este diferenta de la cer la pamant. Exista se pare un fenomen psihologic, se numeste nesting si se pare ca face parte din seria de transformari firesti privind pregatirea cuibului pentru bebelus, noul membru al familiei.

Daca nuanta este o chestiune de gusturi personala, ce conteaza mai mult este siguranta celui mic. Asadar de preferat sa fie verificate specificatiile fiecarui produs, daca sunt vopseluri toxice. Mai putin design, mai putina grija ca vopseaua in cauza ar fi daunatoare.

Simple sau colorate, cu sistem de leganare inclus, in stil retro sau cele clasice din lemn, oricum ar fi patutul ales va fi relevant pentru odihna micului pui de om. Alegerea o poti face de la Pufinas, ce are in colectia sa modele variate de la producatori de renume, atent selectionati.