Pata de culoare- Cum a apărut gaura neagră

Ceea ce veți citi este doar o poveste. O poveste bazată pe fapte reale. Este povestea unui băiețel care și-a pierdut mama mult prea devreme. Pata de culoare- Cum a apărut gaura neagră.

O stea luminoasă pe cer, o pată de culoare

În ultimul timp obişnuia să stea până târziu afară, aşezat în iarba din faţa casei, printre florile despre care mama lui îi spusese că se numesc regina nopţii. Învăluit în parfumul lor dulce, băieţelul se adâncea în gânduri, cu ochii spre cerul bleumarin, de pe care îi sclipeau şăgalnic puzderie de stele. Una dintre ele lucea mai tare decât celelalte. Spre ea îşi îndrepta băieţelul privirile seară de seară.

O rază palidă, gălbuie, cobora atunci spre pământ şi îl atingea uşor, înfiorându-l. Fără voce, steaua cea luminoasă îi vorbea despre curajosul Jack şi despre vrejul de fasole fermecat, cu ajutorul căruia eroul din poveste urcase până hăt, departe, acolo unde nu mai erau nici case, nici pomi, nici vietăţi.

Băieţelul întorcea atunci capul spre locul în care plantase boabele de fasole. Urmărea cu privirea vrejul anemic, ce crescuse doar puţin mai înalt decât el. Cam de cât timp era nevoie ca vrejul să crească până la cer, acolo unde se aşezase steluţa lui dragă?

Steaua este tot rece, tot palidă, tot nemişcată

În această seară, băieţelul s-a decis. Nu poate aştepta până când vrejul de fasole ajunge la fel de mare ca cel din poveste. Îi este dor de mama, de braţele ei calde şi de minunatele poveşti pe care i le spunea înainte de culcare.

Se prinde cu mânuţele de raza palidă a stelei şi urcă încet spre cer. Trece în grabă pe lângă zarzărul plin de fructe, ajunge în dreptul acoperişului casei, trimite un gând bun bunicilor, apoi păşeste tot mai repede pe raza stelei.

Ştie că atunci când va ajunge la ea, nu îi va mai fi nici frig, nici frică. Acolo sus, pe cerul întunecat, în locul stelei o va găsi pe mama, pe mămica lui dragă, care plecase într-un loc mai bun, din care îl veghea şi îi spunea poveşti.

Băieţelul urcă, şi urcă, şi ajunge într-un final la steaua lui dragă. O îmbrăţişează fericit şi îi cântă dragostea lui. Dar steaua este tot rece, tot palidă, tot nemişcată, aşa cum o văzuse el ultima dată în casă.

Cum a apărut gaura neagră, singura pată de culoare

O prinde strâns în braţe şi o smulge de pe cerul bleumarin, lăsând în urmă o gaură neagră, singura pată de culoare printre stelele albe.

Pata culoare gaura neagră

Pata de culoare- Cum a apărut gaura neagră

Poveste scrisă la sugestia băiatului meu, în amintirea unui băieţel de demult, pe care l-am văzut privind trist cerul, locul unde i se spusese că a ajuns mămica lui.

(Pata culoare gaura neagră)