Produse apicole pentru o sanatate de invidiat

Pastura este un produs apicol mai putin cunoscut, insa extrem de util pentru o sanatate de invidiat. Mierea de albine, propolisul, polenul sau laptisorul de matca sunt produsele apicole cele mai cunoscute si cele mai utilizate. Cine le foloseste? Persoanele care doresc sa aiba o stare de sanatate cat mai buna.

Inca din cele mai vechi timpuri, produsele apicole au fost utilizate cu succes in combaterea afectiunilor medicale. Din acest motiv ele sunt utilizate si in momentul de fata de un numar foarte mare de persoane.

Un produs apicol mai putin cunoscut este pastura. Acesta este in general apreciat doar de catre persoanele care sunt foarte interesate de produsele apicole. Desi este mai putin cunoscuta publicului larg, pastura este un produs apicol care ofera foarte multe beneficii. Iata un motiv pentru care acesta este consumat de un numar foarte mare de persoane.

Evident, persoanele care doresc sa aiba un stil de viata sanatos din punct de vedere alimentar vor consuma un astfel de produs. Insa, ce este pastura? Si care sunt principalele beneficii pentru care acest produs apicol este considerat a fi produsul care nu trebuie sa lipseasca dintr-o dieta cu adevarat sanatoasa? Afla raspunsurile la aceste intrebari citind continuarea acestui articol.

Ce este pastura si de ce fiecare dintre noi trebuie sa o consume in fiecare zi?

S vorbim despre pastura sau „hrana albinelor”, cum mai este cunoscut acest polen. Este un produs apicol care contribuie cu succes la prevenirea afectiunilor medicale. Este rezultatul fermentarii amestecului de miere de albine, polen si fermenti lactici. Acest amestec este introdus in fagure unde incepe procesul de fermentatie.

Procesul dureaza 3 luni de zile. Dupa aceea este scos pentru a putea fi utilizat. Dupa 3 luni de fermentatie se obtine un produs apicol care este compus din carbohidrati, lipide, caretonoizi si vitamina C. Practic, pastura este un produs apicol care contine tot ceea ce avem nevoie pentru a ne putea bucura de o viata cat mai sanatoasa.

Numarul mare de beneficii pe care il ofera consumul de pastura reprezinta principalul motiv pentru care acest produs apicol este folosit zilnic. Persoanele care stiu pasii pe care trebuie sa ii urmeze au o viata cu cat mai putine afectiuni medicale.

Printre cele mai importante beneficii, mentionez urmatoarele:

-Ofera doza de vitamine si energie necesara in cura de detoxifiere. Pastura are in compozitie seleniu, ceea ce face ca acest produs sa fie perfect intr-o astfel de cura. Seleniul ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

-Consumand o lingurita de pastura in fiecare dimineata, pe stomacul gol, este cea mai buna metoda prin care ne putem incepe ziua.

-Protejeaza ficatul si contribuie decisiv la tratarea bolilor hepatice.

-Este recomandat in tratarea anemiei pentru ca acest produs apicol contine aminoacizi, oligoproteine si oligoelemente necesare producerii hemoglobinei.

-Este un stimulent foarte bun pentru sistemul digestiv, motiv pentru care este recomandat in special persoanelor care au probleme digestive.

 

Concluzii

Pastura este un produs apicol care ofera mult mai multe beneficii decat ne-am putea imagina. Din acest motiv acesta nu trebuie sa lipseasca din nici o bucatarie. Inainte de a lua micul dejun este recomandata luarea unei lingurite de pastura, pe stomacul gol. Aceasta ne va oferi buna dispozitie. Ne va oferi si energia necesara pentru a face fata cu brio unei zile foarte lungi, obositoare si stresanta.