Istoria se repetă. La fel se întâmplă şi cu poveştile, deoarece vremurile se schimbă, iar personajele şi firul narativ, dacă nu sunt actualizate, pot părea perimate copiilor. Astăzi vă voi spune povestea unei Cenuşărese moderne, ce îşi căuta prinţul în toamna anului 2014.

A fost odată ca niciodată, a fost odată un om care îşi pierduse soţia. Pentru lungul drum care o aştepta, fusese îmbrăcată într-o rochie cu mâneci trei sferturi, potrivită atât pentru serile începutului de toamnă, cât şi pentru situaţia în care dincolo de lume ar fi răcoare, aşa cum este uneori toamna târziu. În urma ei rămăsese o copilă frumoasă şi harnică, pe care mama vitregă şi cele două surori vitrege nu o puteau suferi. O îmbrăcau în rochii ponosite, sperând să îi ascundă frumuseţea şi harurile cu care fusese înzestrată. Fata se cuibărea seara în cenuşa sobei ca să se încălzească, motiv pentru care fusese poreclită Cenuşăreasa.

Într-una din zilele de noiembrie, s-a zvonit că fiul regelui va da o mare petrecere. Fuseseră invitate şi fetele mamei vitrege, vestite pentru frumuseţea şi eleganţa ţinutelor pe care le purtau. Îndurerată, Cenuşăreasa a vărsat lacrimi amare în urma lor, văzând că era singura rămasă acasă. Rochiile ei din garderobă,  vechi şi uzate, nu se potriveau la balul prinţului. S-a refugiat la mormântul mamei sale, pentru a putea plânge în voie. Copacul ce umbrea mormântul i-a venit în ajutor, pe neaşteptate. Agăţată de crengile sale cu frunze ruginii flutura o rochie. Văzând-o, Cenuşăreasa a început să plângă şi mai tare…

-Copacule bun, acest model de rochie nu se mai poartă de pe vremea când Fraţii Grimm au scris povestea. Dacă doreşti să mă ajuţi cu adevărat, oferă-mi una dintre acele superbe rochii comercializate pe site-ul TinaR. Am văzut atât de multe modele elegante, moderne, croite special pentru fete şi femei ce vor să îşi pună trupul în valoare, să îşi creeze un adevărat pastel în garderobă şi să cucerească prinţi! Bine că surorile mele vitrege nu ştiu de acest site şi nu îşi fac de acolo cumpărăturile! Să vezi ce mă vor invidia când vor vedea pe facebook selfie-urile mele de la bal…

rochie-rs7068-verde~auriu-i597677-2

Copacul, ruşinat, a scuturat câteva frunze în ţărână şi a ascuns sub ele rochia demodată, apoi a făcut o vrajă, ca frumoasa Cenuşăreasa să îşi poată împlini visul de a comanda rochii model sport, casual şi elegant, pentru toate cele trei seri de bal. Profitând de bunătatea copacului, Cenuşăreasa a comandat şi trei perechi de pantofi, din cele trei game diferite (sport, casual şi elegant). Acum putea continua povestea, aşa cum fusese ea transmisă sub formă de basm încă din antichitatea clasică, reiterată sub mii de alte forme de-a lungul timpului de cultura populară internaţională.

pantofi-ramon-negri-2-(negru)-~-negru-i610272-2

pantofi-coloured-mood-~-multicolor-i588163-2

La prima bătaie a orologiului ce vestea miezul nopţii, Cenuşăreasa se ridica şi fugea, cu prinţul alergând pe urmele ei prin grădinile pline de tufănele parfumate. În grabă, în ultima seară, fata şi-a pierdut unul dintre pantofii eleganţi. Mult a umblat prinţul să afle ai cui erau pantofii cumpăraţi de la TinaR, căci se îndrăgostise de necunoscuta ce îi purtase la bal. Mergând din casă în casă, prinţul a ajuns la Cenuşăreasa, care i-a dovedit că doar fetele isteţe îşi cumpără rochii şi pantofi de la TinaR şi doar ele pot cuceri feciori de regi, arătându-le că ştiu să poarte cu mândrie şi graţie înnăscută ţinute sport, casual şi elegante, pentru petreceri selecte.

rochie-rs7066-rosu-i597686-2

Vrăjit pe veci, prinţul s-a căsătorit cu frumoasa Cenuşăreasa şi a decretat ca site-ul TinaR să fie de acum înainte magazinul ce dă tonul în modă, magazinul ce poate transforma o garderobă într-un minunat pastel de toamnă.

tinar