Parfumurile din viata mea. Parfumuri dulci sau amarui, parfumuri florale sau lemnoase, parfumuri citrice sau orientale… Le adulmec infiorata, imi simt sufletul rascolit, dar nu sunt capabila sa le apreciez la justa lor valoare. La inceput, simt cum o forta uriasa ma ridica de la pamant, ma leagana prin aer si ma depune cu grija pe brate moi, mirosind a iasomie si a piele calda, a lapte matern. Este primul meu contact cu un parfum si-l voi asocia mereu cu mama, cu siguranta, cu ideea ca nimic rau nu se poate intampla atata timp cat in jur miroase a iasomie. Probabil astazi mi-as oferi un Bvlgari Jasmin Noir, sa-mi fie aproape in zilele in care ma simt nesigura…

Bvlgari Jasmin Noir

Primul cadou pentru mama l-am cumparat dintr-un impuls, cu banii pentru globulete, in acea iarna grea, cand intreaga suflare visa deja la primavara, la verde, la cer senin. Ascuns intr-o sticla minuscula, parfumul de violeta ma facea sa ma simt domnisoara, ma invata ca gesturile mici aduc bucurii mari. Nu a fost chiar pe placul mamei acel parfum. Sau poate ca si-a dorit sa il pastreze amintire. Cert este ca, dupa un timp, vazand ca nu il foloseste, mi-am parfumat cu el toate papusile, ba chiar am irosit parte din el pe trupul meu prafuit de la joaca. In amintirea acelor vremuri, astazi mi-as dori sa am un parfum Guerlain Insolence…

Guerlain Iinsolence

El. A existat in viata mea un el ce m-a format, un el care m-a ajutat sa ma descopar, sa fiu mandra de femeia ce devenisem. Credeam ca a reusit sa imi alunge temerile, nesiguranta, timiditatea excesiva. Abia cand drumurile noastre au pornit in directii opuse, am inteles ca eram aceeasi mimoza sensibila la atingeri, ca doar parfumul puternic de mosc ce il invaluia imi dadea curaj. In amintirea acelor clipe, astazi m-as parfuma cu Versace Yellow Diamond.

Versace Yellow Diamond

Din postura de mama, am privit de la distanta parfumurile si sentimente contrare m-au sfasiat. Mi se umplea inima de fericire cand adulmecam mirosul bebelusului meu, caci nu-i pe lume parfum mai placut simturilor, dar in acelasi timp sufeream cumplit vazand ca trupul meu de femeie implinita nu-i rasfatat asa cum ar merita. Cum as fi putut da banii pe parfumuri scumpe, cand puiul meu crestea, si odata cu el cresteau nevoile lui? In amintirea femeii care am fost atunci, mi-as dori astazi parfumul L’Interdit by Givenchy.

L'Interdit by Givenchy

Dupa furtuna, intotdeauna rasare soarele. Soarele meu e pasional, e sfidator, e incarcat de dragoste, de emotii, de bine. Soarele meu e bland, e cald, e dulce. Soarele meu se invarte numai pentru mine, imi lumineaza zilele si imi incalzeste noptile. Soarele meu are eleganta albastrului si ingenuitatea rozului. Soarele meu ar trebui sa fie Shalimar, de la Guerlain.

Shalimar, by Guerlain