Papiro.ro – Lasa arta sa faca parte din viata copilului tau!

Parintii acestei generatii au luat multe exemple de ASA NU de la parintii lor. Au realizat ca e important sa isi asculte copilul si ce dorinte are si nu sa i le ignore. Daca are inclinatie spre muzica, fie e vorba de un instrument sau canto, spre pictura sau dansuri, neaparat trebuie sa implementezi in educatia sa si cursuri de acest gen. Nu numai ca sunt educative, dar si o minunata forma de relaxare, de deprindere a noilor abilitati si de antrenare a dexteritatii si performantelor. Cine stie, este posibil ca pe viitor chiar sa ii fie necesare in unele contexte si chiar sa faca si o cariera din asta. Iar cand vine vorba de pictura, copilul poate invata multe, nu numai sa-si dea frau liber imaginatiei.

Cum ajuta mai exact pictura

Pictura este si o forma de meditatie, fie ca este vorba de a picta cu acuarele acrilice, carioci, creioane colorate sau culori cu ulei. Pictura mai este fi o forma de comunicare, prin care creatorul spune o poveste privitorului. De aceea, parintii sunt mereu atenti la ce deseneaza cel mic, fiindca involuntar acestia pot exprima printr-un desen o intamplare ce l-a traumatizat, o suferinta ascunsa, poate chiar resentimente fata de o persoana.

Papiro.ro - Lasa arta sa faca parte din viata copilului tau!

Este o forma de terapie, ce permite tuturor sa se detaseze pret de cateva clipe din viata, de realitate. Stimulii creativi ii permit celui mic sa patrunda intr-o lume a posibilitatilor, unde imaginatia nu are margini, in care cel mic se va simti relaxat si va avea o stare de bine. Activitatea cerebrala este crescuta, pentru ca ambele emisfere ale creierului sunt stimulate. Atat rationamentul, cat si emotiile sunt folosite pentru a realiza o pictura.

Copilul se va stradui sa aleaga culorile potrivite, va face combinatii unice si decizii cu fiecare urma lasata de pensula din mana, se va stradui sa nu depaseasca un contur si multe altele. Fiind o activitate ce o va face individual, il va ajuta chiar sa aiba si o stima de sine crescuta, in special fiindca rezultatele vor deveni mai bune cu timpul. Copilul isi va dezvolta creativitatea, coordonarea motorie, perceptia vizuala, dar si abilitatile conversationale. Prin ultima parte intelegem ca cel mic va reusi sa inteleaga termeni specifici ai artei, nuante, instrumente si multe altele. Papiro te ajuta cu toate cele necesare pentru a-l porni pe cel mic in aventura picturii si multe altele. Intra pe papiro.ro si alege tot ce ii trebuie pentru acasa sau pentru scoala.

Contact: 0754.888.752

comenzi@papiro.ro