Mi-au plăcut mereu copiii care poartă papion la uniforma școlară, atât la evenimente, cât și în timpul programului zilnic. Nu știu de ce, dar aceste mici accesorii îmi dau impresia că puiul de om este îmbrăcat elegant, că are o prestanță pe care ceilalți copilași nu o au. Mi-am dorit și pentru băiatul meu, atunci când a început primul an de școală, măcar un papion pe care să îl poarte la cămășuța uniformei. Dar de unde se cumpără papioane pentru copii? mă tot întrebam, dornică să îmi văd băiatul ca pe un viitor bărbat. Obsesii de mamă mândră de puiul ei, vă dați seama…

Am răscolit orașul în lung și în lat, am căutat prin magazine, prin târgul de la marginea orașului, am întrebat printre cunoștinte. Nimeni nu m-a putut îndruma spre locul unde puteau fi găsite aceste accesorii specific bărbătești. Până la urmă, m-am decis ca, pentru început, să încerc să fac singură un papion, folosind o bucată de material, puțin elastic și de rest imaginație. Neavând mașină de cusut, rezultatul nu mi-a plăcut nici de frică, așa că am preferat să nu îl scot la iveală, deși copilul părea încântat de micul papion și ar fi vrut să îl poarte la școală.

Pâna la urmă, am rezolvat problema cu ajutorul unei prietene care avea mașină de cusut și care s-a îndurat să îmi lucreze accesoriul de care aveam nevoie. Nu a purtat papion decât câțiva ani (între timp îi mai făcuse vecina câteva, în diverse culori sobre), în clasele primare și uneori la serbările școlare, când doamna învățătoare îi dădea câte un rol unde chiar era nevoie de acest accesoriu.

Astăzi știu de unde pot fi cumpărate papioane copii, știu că există diverse modele și culori, atât pentru cei mici, cât și pentru adulți, așa că nu îmi rămâne decât să aștept apariția nepoților, pentru a-i găti pe ei, în așa fel încât să pară bărbați în miniatură, căci băiatul meu este mare de acum și și-a schimbat mult gusturile, nu se mai lasă ademenit de trucurile mele.

Daca nu stiti de unde puteti cumpara papioane pentru copii (am remarcat ca au mare cautare si la fetite), puteti arunca un ochi pe site-ul spre care am pus link mai sus, caci veti gasi diverse modele interesante, intr-o intreaga paleta de culori si lucrate din diverse materiale (inclusiv matase), iar preturile sunt mai mult decat accesibile pentru orice buzunar.