Dacă vrem cu adevărat, putem face comparații între oricare două sau mai multe chestii de pe pământ și chiar din afara lui. Putem vedea în orice lucru, obiect, plantă sau animal, asemănări cu oamenii. Astăzi mi-a trecut prin cap ideea că între panseluțe și oameni sunt destule asemănări, despre care aș putea vorbi până mâine, dacă mi-aș dori, la fel cum sunt și foarte multe diferențe, din care am putea învăța.

panselute

Panseluțele, aceste flori gingașe, despre care credințele populare spun că pot vindeca o inimă frântă și că pot aduce moartea ființei iubite, dacă sunt culese în timp ce încă mai au rouă pe ele, fascinează privirea oricui. Dacă ne gândim puțin, la fel de gingaș este și omul, chiar dacă nu pare, la prima vedere. Și noi ne putem stinge când stăm prea mult timp la temperaturi extreme, și noi înflorim frumos când ne atinge căldura soarelui, și noi răspândim un parfum unic, îmbătător, atunci când stăm aproape de cei cu gânduri bune.

panselute toate culorile

Panseluțele, în diversitatea lor, au o mulțime de culori, care mai de care mai spectaculoase. La fel sunt și oamenii. Nu veți vedea niciodată un om care să aibă o singură culoare. Fiecare dintre noi este un amestec de culori, o bogăție de nuanțe, de senzații, de spectaculos. După cum panseluța, chiar și când este albă, nu este doar albă, așa și omul… Nici unul dintre noi nu este doar alb, doar negru, doar roz. Să nu uiți asta, omule! Privește panseluțele, și înțelege că se acceptă între ele, chiar și în aglomerație, indiferent de culoarea pe care o au!

panseluta alba

buchet de panselute