Cum sună să ai de acum încolo apă caldă gratis pentru ani de zile? Aș zice că sună tentant, iar dacă vrei să afli mai multe despre cum poți obține acest lucru, citește în continuare despre beneficiile panourilor solare.

Durează pe viață

Panourile solare vor avea o durată de viață de 25-30 de ani dacă le vei îngriji corespunzător. E nevoie de o investiție inițială din partea ta, dar ulterior o să observi beneficiile când facturile tale la energie și curent vor fi din ce în ce mai  mici pe termen lung.

Dacă bugetul familiei e în mâinile tale și vrei să ai toate datele necesare înainte de a face o investiție, aceste informații despre beneficiile financiare ale panourilor solare te vor ajuta în luarea deciziei.

Vei putea chiar să economisești pentru diverse plăceri personale pe care ți le-ai refuzat de prea mult timp, poate vei face acea călătorie în Europa sau poate vei investi în redecorarea căminului tău, așa cum ai visat dintotdeauna.

Ajută mediul înconjurător

Dacă ai fost mereu preocupat de mediu, iar încălzirea globală e un subiect care te îngrijorează, e momentul să aduci tu însuți o schimbare semnificativă: să-ți instalezi un panou solar pentru casa ta.

Soarele e o resursă naturală și gratuită și care, spre deosebire de combustibilii convenționali precum cei fosili, nu poluează aerul înconjurător.

Adu-ți propria contribuție pentru un aer mai curat pentru tine și copiii tăi, cât și pentru generațiile viitoare.

Instalarea panourilor solare e mai ușoară decât crezi

Instalarea n-o să îți dea bătăi de cap, chiar dacă te-ai aștepta să fie un proces complicat, totul se așează imediat cu ajutorul profesioniștilor. Sunt necesari 14 pași pe care îi poți viziona tu singur în acest videoclip explicativ de la Top Panouri Solare, ca să te convingi că vei avea cât ai clipi propriul tău panou instalat pe acoperișul casei tale. 

Iar dacă te hotărăști vreodată să-ți schimbi locuința, panourile solare sunt de asemenea detașabile.

În funcție de ce îți dorești pentru căminul tău, poți alege ceea ce ți se potrivește cel mai bine din varietatea de panouri solare existente:

  • Panouri presurizate separate: Folosesc apă caldă presurizată pentru încălzirea termică, reprezentând o necesitate pe perioada iernii, ajutând și la încălzirea apei calde menajere.
  • Panouri nepresurizate: Sunt ideale pentru încălzirea apei menajere, având o capacitate mare, deci vor fi potrivite chiar și pentru familiile numeroase.
  • Panouri solare cu tuburi vidate: Acestea sunt ideale atât pentru încălzirea apei menajere, deci îți poți lua adio de la spălatul vaselor cu apă rece, cât și pentru încălzirea prin calorifere sau podea. Un alt aspect interesant e că le poți folosi pentru încălzirea apei din piscină, iar petrecerile pe care le dai pentru prieteni și familie vor fi un real succes.
  • Panouri fotovoltaice: Știai că poți folosi panourile solare pentru electricitate? Poți să uiți de factura piperată la curent dacă vei achiziționa pentru căminul tău acest tip de panouri.

Acestea sunt doar câteva detalii despre tipurile de panouri solare existente, însă ca să decizi care este cel potrivit pentru tine și familia ta, te poți documenta mai mult despre modelele existente. Fiecare model îți oferă avantajul rapidității, atât de necesar într-o lume în care suntem mereu pe fugă, apa se încălzește de la 15 la 60 de grade după numai 5 ore de funcționare.

E timpul să renunți la metodele convenționale de încălzire care afectează mediul înconjurător și să accepți noile îmbunătățiri ale tehnologiei care ne fac viața mai ușoară, așa cum e cazul panourilor solare.

Dacă încă mai ai dubii dacă acum e momentul potrivit să renunți la sistemul tău clasic de încălzire, toate răspunsurile la temerile tale le poți găsi în acest articol.

Tehnologia evoluează atât de rapid, iar uneori ne poate lua prin surprindere. Manufacturierii s-au gândit deja la toate aspectele și au venit cu soluții ingenioase, pe lângă faptul că panourile solare funcționează la fel de bine și când afară e un cer înnorat și mohorât de toamnă, acestea vin și cu un sistem de solar tracking  prin care panourile se rotesc singure după poziția soarelui pe cer.

Dacă încă ai îndoieli, poți citi mai multe despre despre avantajele și dezavantajele directe ale panourilor solare, înainte să iei alegerea potrivită pentru tine și familia ta.