Ştiu că mulţi dintre cei care îmi trec pragul căsuţei virtuale au declarat de-a lungul timpului, în comentarii sau în articole, că cititul este principala lor pasiune. Mulţi au spus că preferă cărţile tipărite, că adoră mirosul de nou răspândit de cerneală. La fel de mulţi preferă să iasă în natură, să o admire şi să o pozeze în toată splendoarea ei.

Ei bine, acum avem ocazia de a susţine o nouă campanie drăguţă, iniţiată de Editura ALL în colaborare cu ROMSILVA, o campanie care îşi propune să promoveze lectura şi voluntariatul, să îngemăneze aceste două pasiuni. Ce înseamnă asta de fapt?

valluntar 2013

 

Dacă blogul tău a împlinit un an, dacă scrii cel puţin un articol pe săptămână şi nu desfigurezi limba română, până pe data de 17 februarie 2013 poţi cere două cărţi de pe site-ul editurii All, cărora să le faci recenzia.  Ştiu, nu toţi se vor înghesui să publice recenzii. Dar chiar şi ceilalţi pot sprijini această campanie, lăsând comentarii la recenziile făcute de participanţi. În regulament este scris clar că la fiecare 15 comentarii pe care o recenzie le are, bloggerul participant primeşte un copăcel, pe care poate alege să îl planteze sau să îl doneze voluntarilor care se vor ocupa de plantarea lui.

În concluzie, cu cât mai mulţi participanţi şi comentarii, cu atât mai mulţi copaci plantaţi. Aşa nu ne vom mai simţi vinovaţi că citim cărţi tipărite, ca o parte din copaci sunt tăiaţi pentru a ne hrăni pasiunea pentru lectură, iar copiii noştri vor respira un aer puţin mai curat. Mă şi văd lăudându-mă cu păduricea bloggerilor!

Vă invit să susţinem împreună campania vALLuntar, editia a II-a: bloggerii citesc şi plantează copaci cu sprijinul ROMSILVA.

By Vienela

38 thoughts on “Păduricea bloggerilor”
  1. Inca nu se stie ce copaci vor fi, dar ieri am vorbit despre campanie cu cineva de la Radio Romania Cultural (luni dimineata va fi si pe radio ce-am discutat noi acolo) si m-a luat gura pe dinainte sa spun ca la final vom strange cu totii 15000 de comentarii.
   Daca am fi 500 bloggeri (pana acum sunt aproape 250) n-ar fi asa mult, ar insemna cate 2 copaci de fiecare. Dar din cate cred eu, numai Vienela va ajuta la plantarea a 10 copaci. :D

 1. Frumoasa initiativa. In judetul Valcea am fost oripilata cand am vazut versanti intregi defrisati, chiar e nevoie de brazi care sa le ia locul. Si de oameni cu scaun la cap, care sa protejeze mediul inconjurator.

 2. […] filumenie, AEFC, colectionara, Florina, magina, arcadia, g1b2i3, daurel, madionu, doru, ines, vienela, zolty, stropisuflet, flavius, blogatu, pandhoraa, tu1074, fewstuff, corina, danap, anastasia, […]

 3. Regulamentul acestui concurs e anapoda. Trebuie ca blogul să aibă minim 1 an vechime. Vezi bine, nu calitatea scriiturii contează, ci vechimea. Adică un Gigel care are un blog de peste 1 an si a scris o dată pe lună câte un banc cu Bulă e mai pregătit să facă o recenzie ca un critic literar sau un editor. De ce? Blogul celor din urmă are doar 11 luni şi 2 săptămâni vechime…
  Logic, nu?

 4. Prea departe ca să particip, dar sigur o să continue şi după februarie! ;)
  Oricum, faptul că e un articol care popularizează o idee mare, contează. Putem citi şi acţiona şi fără stimulente expresso.
  Mi-am propus ca la revenitrea în RO, să merg la Ocolul Silvic şi să văd dacă îmi dau băieţii veseli de pe-acolo ceva surcele de plantat.
  Şi Plan B, e să iau crengi de salcie, că se prind uşor!
  ;) Spor la împădurit! :)

 5. […] Pe voi cum vă influenţează experienţa (educaţie, joburi) în activitatea blogosferică? Pentru că o leapşă trebuie să circule prin blogosferă cât mai mult, o să-i rog să preia leapşa de experienţă pe  Tudor , Gabriel Ursan , Pato şi Vienela. […]

 6. Mie doar daca-mi da titlul si numele autorului unei carti pot sa fac recenzia fara fi nevoie sa citesc cartea respectiva, deci daca e de plantat un copacel pe undeva as putea sa contribui daca-mi da cineva lista de carti, desi sper sincer sa nu se astepte nimeni la recenzii pozitive…

 7. te felicit si pe tine, asa cum am facut si in cazul Andrei! Ma bucur din suflet ca sunteti parte din acest proiect frumos. Din pacate, eu sunt prea mica in blogosfera, dar ma voi alatura proiectului, cu mare drag, anul viitor.

  1. Multumesc, Iulia! Te asteptam cu comentarii la recenziile pe care le vom publica. Cu cat vor fi mai multe comentarii la aceste articole, cu atat paduricea va fi mai bogata.

 8. […] Recenzia cărţii Trădarea, de Helen Dunmore, este primul meu articol participant la campania vALLuntar 2, iniţiată de Grupul Editorial ALL, cu sprijinul ROMSILVA. Nu uitaţi că la fiecare 15 comentarii pe care un articol le va primi, vom avea un copăcel în plus în păduricea bloggerilor. […]

Părerea ta e importantă pentru mine

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.