Ştiu că mulţi dintre cei care îmi trec pragul căsuţei virtuale au declarat de-a lungul timpului, în comentarii sau în articole, că cititul este principala  lor pasiune. Mulţi au spus că preferă cărţile tipărite, că adoră mirosul de nou răspândit de cerneală. La fel de mulţi preferă să iasă în natură, să o admire şi să o pozeze în toată splendoarea ei.

Ei bine, acum avem ocazia de a susţine o nouă campanie drăguţă, iniţiată de Editura ALL în colaborare cu ROMSILVA, o campanie care îşi propune să promoveze lectura şi voluntariatul, să îngemăneze aceste două pasiuni. Ce înseamnă asta de fapt?

valluntar 2013

 

Dacă blogul tău a împlinit un an, dacă scrii cel puţin un articol pe săptămână şi nu desfigurezi limba română, până pe data de 17 februarie 2013 poţi cere două cărţi de pe site-ul editurii All, cărora să le faci recenzia.  Ştiu, nu toţi se vor înghesui să publice recenzii. Dar chiar şi ceilalţi pot sprijini această campanie, lăsând comentarii la recenziile făcute de participanţi. În regulament este scris clar că la fiecare 15 comentarii pe care o recenzie le are, bloggerul participant primeşte un copăcel, pe care poate alege să îl planteze sau să îl doneze voluntarilor care se vor ocupa de plantarea lui.

În concluzie, cu cât mai mulţi participanţi şi comentarii, cu atât mai mulţi copaci plantaţi. Aşa nu ne vom mai simţi vinovaţi că citim cărţi tipărite, ca o parte din copaci sunt tăiaţi pentru a ne hrăni pasiunea pentru lectură, iar copiii noştri vor respira un aer puţin mai curat. Mă şi văd lăudându-mă cu păduricea bloggerilor!

Vă invit să susţinem împreună campania vALLuntar, editia a II-a: bloggerii citesc şi plantează copaci cu sprijinul ROMSILVA.