Despre beneficiile tratamentului cu ouă de prepeliță am aflat cu mulți ani în urmă, când fetița unei prietene, după o operație de apendicită, s-a trezit cu o ușoară anemie. Am fost puțin cam neîncrezătoare la început, recunosc, ba chiar am trăit câteva zile cu impresia că oul de prepeliță costă prea mult. Abia după ce m-am documentat serios am înțeles că mă înșelam. De această dată, nu mărimea contează, ci beneficiile pe care produsul le oferă, iar oul de prepeliță chiar este mult mai bogat în elemente nutritive, comparativ cu oul de găină.

Dacă prepelița este hrănită cu furaje naturale, oul său va fi un adevărat concentrat de minerale și vitamine, având de două ori mai multă vitamina A, de peste trei ori mai multă vitamina B1, de aproape două ori mai multă vitamina B2, de două ori mai mult fier. Oul de prepeliță, datorită faptului că are în compoziție întregul complex de vitamina B, calciu, fosfor, vitaminele D3 și E, se dovedește a fi un element foarte important în nutriția omului, un aliment complet, mai ales că nu cauzează alergii, deci poate fi mâncat fără teamă atât de către copii, cât și de către persoanele cu diverse sensibilități. Se recomandă a fi mâncat crud, însă merge aproape la fel de bine și gătit.

Este de reținut faptul că ouăle de prepeliță nu sunt un lux, așa cum considerau mulți în anii trecuți. Prețul unui ou de prepeliță, raportat la beneficiile pe care le oferă, putem spune că este chiar mai mic decât al oului de găină. Să nu uităm că, pentru a beneficia de elementele nutritive necesare bunei funcționări a organismului, dar și pentru a trata în mod natural anumite afecțiuni (amintesc aici doar anemia, lipsa poftei de mâncare la copii, guta, ulcerul gastric, digestia proastă și hipertensiunea arterială), omul consumă mult mai puține ouă de prepeliță, ce sunt atât de bogate în vitamine și minerale (comparativ cu cele de găină).

Ceea ce vreau să mai mentionez este că voi cumpăra și voi recomanda altora să cumpere întotdeauna ouă de prepeliță de acolo de unde știu sigur că păsările au fost hrănite în mod natural, că nu s-a urmărit obținerea accelerată a produselor, că oul este proaspăt și că prețul este foarte bun. Dacă nu ați auzit până acum de Prepeliţu`, e timpul să aflați că deține un întreg harem de fete frumoase, prepelițe suple și agile, ce îi oferă ouă proaspete zi de zi, în schimbul hranei constituite ”exclusiv din grâu, porumb, şrot de soia, plus un infim (2 %) dar necesar premix de vitamine. Ah, da, şi calciu…”. Pe el îl recomand celor ce doresc ouă de prepeliță proaspete, la un preț avantajos, fie că le doresc pentru consumul zilnic, fie că au nevoie pentru curele de tratament.

Ce înseamnă un preț oua de prepeliţă foarte avantajos când vine vorba despre oul de prepeliță? Ei bine, la Prepeliţu` veți găsi caserola de 24 ouă de prepeliță la prețul de 7,50 lei, iar la comenzile mai mari (de exemplu, la cumpărarea a 5 caserole, dacă se face comanda pentru București sau 12 dacă este în orice localitate din România) transportul este gratuit. La comandarea a 7 caserole, primiți o caserolă bonus, iar la 10 primiți 2 bonus, valabil pe plan local în București. Atenție! Dacă nu cumpărați pentru mai multe persoane, este de preferat să nu comandați deodată întregul lot de 240 de ouă de prepeliță, pentru curele de tratament (așa veți avea garanția că le veți consuma intotdeauna proaspete). Mai multe detalii despre beneficiile oului de prepeliță, despre curele de tratament, rețete și oferte puteți afla accesând linkul spre site-ul domnului Prepeliţu`, pe care îl găsiți la începutul acestui articol. Vă garantez că are o mulțime de oferte, una mai tentantă ca alta!