Am aşteptat cu nerăbdare ediţia de vară a competiţiei Orkestra. După cum ştiţi deja, câştigasem premii frumoase în primăvară, premii care m-au stimulat şi m-au făcut să văd totul în roz. Aveam şi am în continuare o încredere oarbă în corectitudinea organizatorilor, în jurizarea celor de la Atelierul de cuvinte, în imaginaţia şi forţa mea. Din păcate, nu am ţinut cont de faptul că eram extrem de obosită, lucru care m-a făcut să nu pot scrie decât pentru opt din cei peste 60 de sponsori.

Patru dintre articolele scrise în competiţia Orkestra mi-au adus premii bune, ce mă vor ajuta să duc la îndeplinire câteva planuri mai vechi. De la Exclusive Doors am primit 500 lei, tot cu 500 lei m-au fericit şi cei de la Watchshop, iar magazinul online Made Romania mi-a completat bugetul, oferindu-mi 1000 lei. Cireaşa de pe tort a venit de la TinaR, sub forma unui  neaşteptat voucher de cumpărături în valoare de 2200 lei. Pot spune cu mâna pe inimă că a meritat efortul de a mă implica total în părticica mea de competiţie.

Care este secretul? În primul rând, după cum am spus mai sus, încrederea în organizatori, în juriu şi în forţele proprii. Fără încredere, bloggerul îşi concentrează atenţia asupra lucrurilor fără importanţă şi pierde din vedere esenţialul. Câştigători vor fi întotdeauna cei ce vor respecta întocmai brieful, cei ce se vor concentra pe scris şi promovare, nu pe spionarea concurenţei sau pe critica adusă responsabililor cu bunul mers al competiţiei. Am zis!

Mi-au rămas şi regrete la finalul competiţiei. Regretul de a nu fi putut ajunge la gala de premiere pentru a-i cunoaşte pe organizatori şi pe cei care ne-au jurizat, regretul de a nu le fi putut mulţumi personal sponsorilor ce mi-au făcut atât de frumos finalul de vară, regretul de a nu fi fost în stare să scriu mai multe articole, regretul de a nu fi reuşit nici de această dată să mă întâlnesc cu Radu.

Moment de sinceritate maximă: în egoismul meu feroce, mi-am spus cândva că ideal ar fi să afle cât mai puţini bloggeri de existenţa competiţiei Orkestra, crezând că aşa am eu mai multe şanse la câştig. A durat numai o clipă acest gând secret. Apoi am înţeles că nu contează numărul participanţilor, lucru care m-a făcut să îmi sprijin fără rezerve prietenii colegi de competiţie. Nu de alţi bloggeri trebuie să mă tem în primul rând, ci de propria mea minte, de rezistenţa organismului meu, de ambiţia mea. Dacă nu reuşesc să îmi fac mintea aliat, pot fi singurul participant, că tot pe locul doi ies. :)

Aşadar, mă număr printre câştigătorii competiţiei Orkestra şi îmi doresc să vă văd şi pe voi pe podium data viitoare, prieteni şi cititori ai blogului meu!

PS: Mii de mulţumiri organizatorilor, sponsorilor, atelierului de cuvinte şi, nu în ultimul rând, celor care mi-au fost alături de-a lungul concursului, celor care m-au sprijinit necondiţionat, celor care au contribuit la această reuşită!