Pentru noi, luna decembrie este mereu foarte aglomerată. Supranumită “Luna cadourilor”, decembrie vine în casa noastră cu două aniversări. Cea a băiatului,  care tocmai a trecut şi cea a mamei mele, care astăzi împlineşte 68 de ani.

LA MULŢI ANI!!!

 A trecut cam mult timp de când nu am ajuns pe la ea, aşa că astăzi îmi voi petrece ziua acolo, stând la poveşti. Adică ea va povesti şi noi vom sta cu gurile căscate ca de obicei, pentru că reuşeşte să facă din orice întâmplare o poveste. Descrie atât de bine şi de frumos oameni, locuri şi evenimente, încât stăm toţi atenţi, de parcă am vedea un film.

Dacă ar mai fi fost sănătoasă, probabil i-aş fi făcut cadou o carte, mai ales că astăzi pe all.ro toate cărţile sunt la jumătate de preţ, după cum am aflat de la Nina, care ne oferă şi câteva motive să dăruim de sărbători celor dragi ceva de citit. Dar mama mea nu mai vede bine, de când a făcut accidentul vascular, aşa că a trebuit să mă gândesc la alt cadou.

Legat de cărti, aseară m-am enervat rău, văzând că mi s-a întors nedesfăcută cartea pe caţe i-am trimis-o unei bloggeriţe. Şi-a exprimat dorinţa de a citi Oraşul şi câinii, carte pe care o primisem cadou de ziua mea. Amabilă cum mă ştiţi, am trimis cartea, am întrebat-o de două ori dacă a ajuns la ea, dar nu mi-a răspuns la mesaje.

De ce oare m-a făcut să mă deranjez? Am plătit să o trimit, am plătit să o recuperez, am pierdut timp cu plimbatul pe drum, cu mailuri şi mesaje pe facebook, pe blogul ei şi pe al meu. Dar nu asta m-a supărat, ci faptul că nici măcar nu a găsit de cuviinţă să îmi răspundă.

M-am calmat între timp. Nu cred că era un motiv serios de supărare. :))