Operațiunea Salvează câinele care înoată bine

Când am plecat să ne plimbăm prin pădurea din apropiere nici prin cap nu ne trecea că voi ajunge să particip activ la operațiunea de salvare a unui câine care înoată (ca toți câinii, dealtfel) mai bine decât mine. Dar am făcut-o și sunt tare mândră de mine. Totul s-a întâmplat în Anglia, unde mi-am petrecut weekend-ul trecut alături de prietenii noștri.

Blue, un labrador vesel și tare ascultător, de care sunt total amorezată, alerga liber pe potecile din pădure. Din când în când revenea lângă noi, să verifice dacă suntem bine. Apoi își reîncepea goana printre copaci. La un moment dat, în fața ochilor ne-a apărut lacul. Blue, ca de obicei, a sărit imediat în apă, să își răcorească trupul înfierbântat de alergătură. Îl mai văzusem de zeci de ori făcând asta.

petmart.ro

M-am apropiat, să îl pozez. Una, două, trei poze. După care mi-am dat seama că labradorul prietenilor noștri nu reușea să revină pe malul prea înalt. C. avea bebelușul agățat în ham, la piept, iar brațele ocupate cu diverse punguțe. Am încercat să încurajăm câinele să lupte pentru a se ridica la mal.

Scenariu în timpul operațiunii de salvare a câinelui

Văzând că nu reușește și e tot mai agitat, m-am băgat în stufăriș și l-am încurajat să înoate până acolo. În capul meu deja se derulau scenarii pesimiste: vom fi nevoite să îi sunăm pe băieți, să vină cu frânghii sau cine știe cu ce alte unelte pentru a scoate câinele din apă. Dar nu a fost nevoie. Blue, atât de cuminte și de ascultător, a făcut exact ce i-am cerut. Părea să nu fie la prima întâmplare de acest gen. Era atât de încrezător că îl voi salva, încât mi-a dat curaj.

Operațiunea Salvează câinele care înoată bine

Am îngenuncheat pe pământul care mustea de apă, în stufărișul des. Câinele a mai făcut o încercare de a sări pe mal și atunci mi-am întins brațele. L-am prins și l-am ridicat pe mal. S-a gudurat două clipe lângă mine, ca pentru a-mi mulțumi, și a fugit spre C., să-i spună că e bine și să întrebe dacă își poate continua joaca prin pădure.

Operațiunea Salvează câinele care înoată bine s-a terminat neașteptat de repede și de bine. Mă simt de parcă am făcut un gest eroic. Am nevoie de aplauze din partea voastră. Le merit, nu-i așa?