Supraviețuiesc doar cei mai buni

Omul se trage din maimuță? Așa spunea Darwin. Acest naturalist britanic a susținut că omul și maimuțele au un strămoș comun. Teoria lui încă nu este acceptată de cei care cred că omul este creația lui Dumnezeu. Totuși, foarte mulți oameni de știință l-au susținut încă de atunci. Ideea lui era că numai genele cele mai puternice sunt transmise urmașilor.

De asemenea, Darwin a adus argumente prin care dovedea ceva ce nu se mai auzise. Lupta pentru supraviețuire nu are loc numai între specii diferite. Nu. Lupta se dă și în interiorul speciilor. În cuvinte simple, Darwin susținea că supraviețuiesc doar cei mai buni. Cei cu adevărat pregătiți pentru viață.

Conștiința de sine

Omul se trage din maimuță? Așa spunea Darwin. Dar ea, fetița? S-a născut cu ochi mari, rotunzi și curioși. La scurt timp a început să vadă mai bine cu ei. Putea să distingă chipul mamei și al tatălui. Reușea chiar să observe biberonul plin cu lapte. Cu toate astea, ea nu știa că este ea. Nu avea conștiința de sine.
espressocafe.ro

elefant.ro
Mult timp s-a privit în oglindă. A încercat să găsească copilul ce se ascundea în spatele sticlei argintate. Nu știa că ceea ce vedea era chiar chipul ei.

Pe la vreo zece ani aflase de mult cine este. Căpătase conștiință de sine. Aflase și că a trăit cândva pe pământ un bărbat pe nume Darwin. Acesta a fost un îndrăzneț ce a avut curajul de a striga omului că se trage din maimuță. Fata cu ochii mari nu credea acest basm. Cu toate că era scris în cartea Originea speciilor, parea doar un mit.

”Omul se trage din maimuță” sau ”Omul este creația Domnului”?

Omul se trage din maimuță? Așa spunea Darwin

Maimuțele erau mai frumoase decât unii oameni. Erau mai inteligente decât unii umani. Fetiței i se păreau chiar mai jucăușe decât unii copii. Sigur, existau și asemănări între oameni și maimuțe. Ele erau excepția care confirmă regula. Fata știa că nu există decât două posibilități. Fie animalele, în glumă, s-au împreunat haotic. Fie acel Domnul a creat omul așa cum a creat libelula, luând de la fiecare animal câte ceva.

A vrut să îi lămurească, o dată pentru totdeauna, pe toți. Pe cei care purtau războaie verbale între ei. Încercau să se convingă unii pe alții că ”omul se trage din maimuță” sau că ”omul este creația Domnului”. Fata cu ochi mari a compus un cântecel. Mai târziu l-a fredonat oriunde a mers… Era un cântec naiv, în care își striga convingerile…

Omul se trage din maimuță? Așa spunea Darwin.

evomag.ro
Îngropat în corp de om,

Animalul n-are somn.

Cu trupul cam descărnat,

Își tot face vreun păcat.

Într-un dans cam funerar

Animalul cel avar,

Cu un giulgiu-acoperit

Parcă-i cerbul fraierit.

Chiar pe drumul mortuar

Zici că-i cuțu muschetar.

Bine-mbălsămat la cap,

Se comportă ca un țap

Și recită pe-un ton sumbru

Poezia despre zimbru.

Chiar de tace ca-n mormânt

Nu-l poți crede pe cuvânt.

Nu mănâncă putregai

D-aia-i mereu bucălai.

Cadaveric, câte unul,

Sigur n-a văzut săpunul.

Descompus în părți mărunte

Omul are frați, cu sute;

Frate îi cu animalul;

Și cu boul, și cu calul.

Prohod, moarte, fericire,

D-astea nu are el știre

Când, împins de animal,

Omul e paranormal.

Spuneți voi, e omul, om,

Sau e animal și-n somn?

Omul se trage din maimuță? Așa spunea Darwin. Voi ce credeți?

Aceasta s-a vrut a fi o postare amuzantă. Nu a reusit prea bine pamfletul. Voi știți deja că în om zac multe animale și că nu toate au umor.