V-am povestit deja ca ne-am rezervat vacanta din aceasta primavara. Adevarul este ca nu eram decisi spre care tara sa ne indreptam pasii. Tot ce ne doream era sa vedem ceva nou intr-o zona cat mai calda, caci suntem exasperati (mai ales eu) de frigul si umezeala Scotiei. Intamplarea a facut sa gasim bilete de avion foarte ieftine, asa ca destinatia va fi Spania. Asta nu ne impiedica sa urmarim cu atentie agentiile si site-urile de turism, in cautarea celor mai bune oferte last minute Turcia, cu speranta ca vom reusi chiar in anul 2019 sa vedem o parte din aceasta tara interesanta.

Dupa cum probabil isi amintesc cei care ma citesc de mult timp, noi am mai avut doua tentative de a vizita Turcia, soldate cu o renuntare de ultim moment din cauza unor evenimente ce nu puteau fi controlate. Stim deja ce orase ne dorim sa vedem, stim care sunt cele mai cautate obiective turistice de pe acolo, stim ce mancaruri ne dorim sa gustam si ce muzica vrem sa ascultam, ba chiar avem si o comanda de la prietenul nostru turc care locuieste in Scotia.

Adevarul este ca am gasit oferte last minute Turcia, insa sunt pentru luna mai, cand noi vom fi la plaja in Spania. Macar daca aceste doua tari ar fi fost mai aproape una de cealalta, ca sa putem face doua vacante intr-una. Pentru ca nu este posibil, ne vom multumi sa vizitam cateva orase interesante si sa trecem o fuga in Gibraltar, sa pozam maimutele care umbla libere pe strazi. Planuiam sa luam doua plase pline cu banane, insa tocmai am aflat ca nu avem voie sa le hranim.

Nu stiu altii cum sunt, insa mie, daca imi intra o idee in cap, cu greu o mai scot de acolo. Uneori nici macar nu incerc sa fac asta. Pentru ca primavara ne este deja rezervata, ne gandim ca poate vom avea putin noroc si in luna septembrie si vom prinde ceva oferte last minute Turcia, sa mergem macar cateva zile sa ne distram, sa ne indopam cu dulciuri, sa vedem o cu totul alta lume, sa ne minunam de obiectivele turistice pe care deja le avem trecute pe lista, dar si sa ne lasam surprinsi de ceea ce ne va iesi intamplator in cale.

De la cititorii mei astept ponturi. Daca ati vizitat Turcia, povestiti-mi prin ce zone ati ajuns, ce ati facut pe acolo, ce v-a surprins, dar si ce nu v-a placut sau nu a fost chiar asa cum va asteptati. Desigur, daca aveti ponturi legate de Spania, le astept cu nerabdare, caci peste o luna si patru zile zburam spre Malaga. Si, in general, daca stiti locuri interesante prin Europa, nu ezitati sa imi povestiti despre ele. Daca vom fi sanatosi, planuim sa vizitam mai tot ce este de vizitat pe continentul nostru.

Evitati totusi sa imi vorbiti despre tarile nordice. Imi doresc din tot sufletul sa vad aurora boreala, insa nu am destul curaj sa infrunt frigul patrunzator. Faptul ca locuiesc in Scotia ma face sa visez numai la tari calde, iar Spania, Turcia si Grecia sunt primele pe lista. Voi unde va petreceti vacanta anul acesta?