Orasul aproape pustiu ma plictiseste, imi da o stare nesanatoasa de letargie, apoi ma face sa vibrez salbatic de dorul unei vacante petrecute departe de cenusiul blocurilor. Citesc pe la colegi ca si-au facut vacanta folosindu-se de Oferte Last Minute, vad locurile incantatoare ce le-au bucurat privirile, ma las vrajita de fotografiile ce impanzesc blogurile si suspin nefericita. Rabufnesc intr-o seara, facand ca somnul sotului meu sa zboare spre taramuri mai linistite: Vreau sa plec! Oriunde in lume! M-am plictisit de orasul asta tern! Am nevoie de o vacanta! Tu vezi prin cate locuri frumoase merg oamenii cu Genius Travel? Noi de ce mama naibii stam doar aici, blocati in timp si spatiu?

Ma priveste parca nevenindu-i sa creada ca am o astfel de iesire, mai ales in miez de noapte. Imi mangaie parul si imi sopteste calm, in intunericul camerei: vom pleca si noi in vacanta. Stii bine ca vom pleca. Mai ai putina rabdare, sa terminam cu problemele si plecam. Plecam oriunde vei dori, la mare, la munte, pe o insula, in Europa, in America sau chiar in Asia, de vei dori. Inca putina rabdare iti cer. Poti studia in acest timp ofertele last minute, poti face cate planuri doresti pentru vacanta noastra, poti intreba colegele de blogging care sunt cele mai frumoase locuri pe care le-au vazut cu Genius Travel. Cand vom fi pregatiti, vom pleca in vacanta pe care o doresti, te vei putea relaxa, vei scapa de stres si de orasul care azi te plictiseste.

Stiu bine ca asta nu se va intampla in 2014, oricat de bune ar fi ofertele last minute ale agentiei de turism Genius Travel, caci avem alte probleme, mai presante, insa linistea sotului meu, vorbele lui blande, ma calmeaza si ma ajuta sa merg mai departe, sa visez cu ochii deschisi la ziua in care voi lua pauza si voi pleca in lume. Nu am curajul de a visa la vacante exotice, caci vreau sa raman cu picioarele pe pamant, dar imi permit sa ma vad, cu ochii mintii, pe o plaja fierbinte, aglomerata, poate undeva in Grecia, pe un munte impozant, respirand aer curat, poate undeva in Croatia. Visez si simt ca doar asa pot merge astazi mai departe, caci speranta si nevoia de a avea o vacanta de vis ma fac sa lupt, sa pun ban peste ban, sa studiez harti si sa caut ofertele cele mai bune.

Ma simt sfasiata intre nevoia de liniste pe care mi-o ofera mereu muntele, indiferent cum s-ar numi el si in ce zona si-ar inalta varfurile, si agitatia provocata de caldura verii, care ma face sa trepidez la gandul ca as putea asculta cum valurile marii se izbesc de tarm, undeva pe o plaja aglomerata. De la geam vad soarele cum se inalta tot mai sus pe cer, simt cum caldura inunda casa si atunci imi soptesc hotarata cuvinte incurajatoare: hai, ca mai ai putin de tras, apoi poti pleca in vacanta mult dorita. Poate vei avea noroc si unul dintre cititorii blogului tau iti va recomanda cea mai buna oferta a agentiei Genius Travel, pentru o vacanta care sa cuprinda atat muntele, cat si marea de care iti este asa dor. Trebuie doar sa crezi ca va veni momentul, ca se va intampla si vei vedea ca cerul si pamantul vor unelti, ca tie sa iti fie bine.