Astăzi (23 iulie 2015)… se scrie fila cu numărul 78 din jurnalul de femeie simplă. Am aşteptat întreaga zi să se scrie singură, în timp ce mă ascundeam de căldura în spatele unei draperii bleu. Am plecat de acasă în toiul caniculei, crezând că fila se blochează în prezenţa mea. M-am întors acasă mai mult moartă decât vie. Fila cu numărul 78 era tot goală, albă ca spuma laptelui. Mi-am suflecat mânecile, mi-am şters transpiraţia de pe frunte şi m-am apucat să tastez ceea ce urmează. :D M-am oprit obosită după nici 100 de cuvinte. Continuarea în 24 iulie… :)))
Mă gândesc…la faptul că uneori banii pot trece pe locul doi, dacă îţi place mult ceea ce faci sau dacă … Aici mi-ar plăcea să completaţi voi.
Sper…să nu ne viziteze nimeni până când nu pun casa la punct. Ultimele zile ne-au dat iar peste cap. Am ajuns pe acasă ca la hotel, doar pentru a ne schimba şi a dormi.
În casă… m-am enervat cumplit. Nu ştiu cine a îndrăznit să îmi desfacă, fără să întrebe, cutia de cola care poartă numele blogului meu, vienela.ro. O bănuiesc pe nepoţică…
Pisicile mele… au transformat bucătăria în grădină astă-noapte. Aveam într-un sac nişte pământ pentru flori. Acum am pământ prin toată bucătăria, iar sacul este fărâmiţe. Gata, am curăţat.
Câinele meu… nu vrea să se lase mai prejos. Mi-a furat de pe birou plăsuţa în care aveam nişte prune. Mi-am dat seama abia afară, când am văzut că era verde la faţă la spate. :D
Prin Ploieşti… se lucrează de zor la liniile de tramvai. Mă întreb cum rezistă muncitorii care dau cu sapa şi manevrează şine în miezul zilei, când alţii simt că se topesc lângă aparatele de aer condiţionat.
Prin blogosferă…s-a schimbat locul unde vor fi adunate poveştile parfumate. Pentru o normă elementară de politeţe, clic aici.
Un lucru plănuit pentru săptămâna viitoare… să vă povestesc despre cum a fost la concertul lui Eros Ramazzotti.
Un citat/proverb favorit… Odată terminat jocul, regele şi pionul se întorc în aceeaşi cutie. (proverb persan)
Într-un univers vast și complex, unde fiecare individ este un jucător în propriul joc al vieții, există o fascinantă analogie între existența umană și un joc de șah. Fraza “Odată terminat jocul, regele și pionul se întorc în aceeași cutie” devine punctul de plecare pentru explorarea profunzimii acestei metafore și pentru a înțelege sensurile ascunse ale existenței noastre.
Jocul de șah, unul dintre cele mai vechi și sofisticate jocuri strategice, reflectă în multe moduri paralelele cu viața. Fiecare individ își începe călătoria cu propriile speranțe și vise, asemenea pionilor care își încep călătoria de la marginea tablei. Cu trecerea timpului, fiecare dintre noi avansează, înfruntând provocări și decizii dificile, precum piesele de șah care se mișcă în spațiul limitat al tablei.
Regele, simbol al puterii și responsabilității supreme în jocul de șah, poate fi asimilat cu liderii sau figurile centrale din viața noastră. Odată ce jocul se încheie, fie că este vorba despre o victorie triumfătoare sau o înfrângere demnă, regele și pionul împărtășesc același destin. Întoarcerea lor în aceeași cutie sugerează o egalitate fundamentală în fața inevitabilei treceri a timpului și a sfârșitului fiecărei călătorii individuale.
Analogia aduce în discuție și conceptul de ciclicitate și regenerare. La fel cum pionii și regii revin în cutie la sfârșitul fiecărui joc, viața pare să fie un ciclu continuu de naștere, creștere, experiențe și, în cele din urmă, întoarcere la izvorul ei. Cu toate că fiecare individ are o poveste unică, întoarcerea în aceeași cutie sugerează că, în ciuda diversității noastre, împărtășim o esență comună și o destinare finală similară.
Așadar, fraza poate fi interpretată și ca o invitație la reflecție asupra valorii și scopului existenței noastre. În timp ce ne străduim să atingem obiectivele noastre și să ne jucăm propriul joc al vieții, este important să ne amintim că, în cele din urmă, suntem cu toții la fel în fața legilor imparțiale ale timpului și destinului. Înțelegerea acestei realități ne poate inspira să trăim cu mai multă conștientizare și să valorificăm fiecare moment din călătoria noastră efemeră.
Astfel, fraza “Odată terminat jocul, regele și pionul se întorc în aceeași cutie” devine o oglindă a vieții noastre, o amintire a trecerii inevitabile a timpului și o chemare la contemplare asupra semnificației adânci a existenței noastre în acest joc cosmic al vieții.
O fotografie preferată…
Sunteti,….pocaita,nu va suparati ca va deranjes cu intrebarea aceasta,???
De asa distractie la prima ora a diminetii rar mi se intampla sa am parte. :))))
… sau daca… ai renta viagera. :)
Pufitica al nostru nu e atras de pamant – se fereste sa-si tina labutele si in “nisip”, mai mult decat e necesar… Lui ii place sa citeasca: scoate cartile din biblioteca si pe cele care ii plac cel mai mult isi ascute ghearele. :)
Ha, ha, buna asta cu renta viagera! :)))
Baiat curat si citit Pufilica, nu purcel cum sunt maimutele mele si domnul Bruno. :))
Banii nu conteaza cand ai o boala incurabila si nici toti banii din lume nu te pot fave bine.
Din nefericire! :(((