Ochelariștii iubitori de animale

Astăzi (4 februarie 2016)… voi încerca să aflu de unde pot cumpăra piele de căprioară pentru a-mi șterge ochelarii. De teamă să nu se piardă învelișul antireflex, i-am lăsat necurățați, motiv pentru care acum văd totul prin ceața multelor amprente adunate pe lentile. Scriind, mi-a trecut prin cap o idee: oare cum se împacă ochelaristii iubitori de animale cu ideea că sunt ucise căprioare pentru ca omul să vadă clar prin lentile?

Mă gândesc… la felul în care mi-aș putea trata cu succes dependența de facebook. Trec zilele una după alta, în vreme ce vegetez cu ochii în postările altora.

Sper… să nu amețesc prea tare citind cele trei cărți începute în același timp. Nu știu cât de bine s-ar combina aventura unor adolescenți plecați cu pluta, cu o regină sugrumată și cu niște cercetători scufundați în adâncul pământului.

În casă… urlă telefoanele. Mă pregătesc să înjur, crezând că iar îl deranjează pe soțul meu vreun prieten prea matinal. Îl strig și nu răspunde. Deschid ochii. Întuneric beznă. Of, probabil a adormit copilul la birou. Ionuț, Ionuț!!! Liniște. Cobor din pat și văd că sunt singură în casă. Telefoanele continuă să sune. E ora 5 dimineața, iar sora mea vrea să ne bem cafeaua împreună.

Pisicile mele… au fost și de această dată sursă de inspirație pentru o poveste. Furia Neagră, doamnelor și domnilor!

Câinele meu… se crede pisică. Trăind de mic într-o casă cu patru mâțe, le-a împrumutat gesturile și obiceiurile. Mă aștept din clipă în clipă să îl aud mieunând. :D

Prin Ploieşti… am înțeles că s-a încălzit vremea. S-au încins și spiritele. Ieri dimineață am rămas fără curent electric. Se întâmplă des în cartierul meu. Am așteptat patru ore, după care am aflat că numai la scara noastră erau probleme. A sunat soțul meu la Electrica. Vai, domnule, nu știți? Se fac reparații. Vom da drumul la ora 15. Și pe noi de ce nu ne anunță nimeni? Noi am anunțat în mass media locală și pe site-ul Electrica. Iată cum firma furnizoare de curent electric mă silește să îi deschid site-ul dimineața, să aflu dacă voi avea sau nu electricitate.

Prin blogosferă… s-au scris în luna ianuarie texte foarte bune. Luați de citiți!

Un lucru plănuit pentru săptămâna viitoare… să scriu mai mult, mai bine, mai des… Oare nu asta îmi propun de câteva luni?

Un citat/proverb favorit… “Nici un om nu poate să intre în apa aceluiași râu de două ori, deoarece nici râul și nici omul nu mai sunt la fel.” – Heraclit

O fotografie preferată… Am de gând să o înrămez în zilele următoare.

pisici tablou

14 thoughts to “Ochelariștii iubitori de animale”

 1. Căprioarele mai mor şi ele de bătrâneţe. Pielea lor are multiple întrebuinţări. Cea mai cunoscută este confecţionarea de mănuşi iar cea mai uzuală în diverse domenii tehnice.
  Pentru ochelari sunt acum lavete speciale cu proprietăţi mult mai bune!

  1. Mor si de batranete, dar nu cred ca pielea cadavrelor aflate in descompunere e folosita… ;)
   Tocmai mi-a spus o prietena ca nu prea e indicata pielea de caprioara, asa ca imi voi cauta lavete de care spui tu sau voi folosi un tricou moale.

 2. Eu imi sterg lentilele cu un spray din carrefour si cu o mini laveta din micro fibra.
  Oare laveta din tocul ochelarilor o fii de caprioara? La cat am dat pe rama Azzaro… ar puta fi. Vai! Dragele caprioare :(

  1. In cateva ore am auzit o multime de pareri si de idei. De la tricouri de bumbac si sapunuri lichide si pana la microfibra sau spray. Nici nu stiu ce sa aleg. :)
   Da, asa am senzatia, ca e din piele. Si nu cred ca le asteapta cineva sa moara de batranete. :(((

 3. Eu imi sterg ochelarii cu prosopul de fata pentru ca sunt prea lenesa sa caut si sa aplic alta solutie. Si chiar daca stiu ca sunt foarte scumpi, din cauza ca eu sunt foarte mioapa, nu intentionez sa le acord importanta cuvenita nici in viitor.
  Matinala lumea la tine acasa. :)

  1. Ai mei nu cred ca au fost foarte scumpi (am dat 260 de lei pe ei), dar parca nici nu imi vine sa ii distrug in cateva luni. Cine stie cand voi mai fi dispusa sa fac un asemenea gest pentru mine. :)

Părerea ta e importantă pentru mine