Aveam prin calculator nişte poze mai vechi cu diverse modele de veioze, unele drăguţe, altele ciudate, cel puţin din punctul meu de vedere. Mi-am adus  aminte de ele ieri, în timp ce răsfoiam catalogul pe 2013 de la Ikea. Au la vânzare lampadare, veioze şi lustre în formă de fustiţe, legate cu funde, inspirate după fustele de balerine şi cămăşile de noapte pe care le purta mamaie(cred :)) ). Nu vă pot arăta decât ce aveam eu în calculator. Sunt curioasă dacă vouă vă plac, dacă aţi cumpăra aşa ceva.

 

 

 

Să vă arăt şi modelul de lampă care îmi place mie.

 

 

Imaginaţia oamenilor nu are limite. Credeţi că este prea mare diferenţa dintre designerii care au conceput lampadarele în formă de fustă, lămpile în formă de avion şi acest bărbat bătut de soartă? Omul nu are prea multe, dar inventivitatea lui nu este cu nimic mai prejos de a designerilor.

 

 

La Ploieşti, în Gara de Sud, a fost filmat acum câţiva ani un bărbat destul de tânăr, care dormea întins pe nişte cartoane slinoase. Întrebat de reporter cum a ajuns să doarmă în gară, de ce nu are casă, omul, mucalit, a răspuns:

-Cum nu am casă, domnule? Aici, lângă calorifer, este sufrageria, mobilată simplu, dar cu gust, în stânga, lângă geam, puteţi vedea bucătăria, locul unde mănânc dacă sunt norocos să primesc ceva de pomană, unde vedeţi cartoanele este dormitorul, mai bine izolat de curent şi zgomote. WC-ul este în curte, lucru cam neplăcut pe timp de iarnă, dar m-am obişnuit şi cu asta.

Nu au case şi fac haz de necaz. Dar ce părere aveţi de oamenii care îşi iau în râs casa, făcând-o să arate aşa?