Prin spatele curții bunicii mele trece gârla. Este un fir de apă limpede, curat. Se strecoară printre pietrele ce dăinuie acolo dintotdeauna. Puțin mai la vale, acolo unde albia face un cot, apa se adună în cantități mari, atrăgând deopotrivă copii la scăldat și animale care vor să se adape. Malurile gârlei sunt pline de sălcii care par să plângă în soarele strălucitor.

Într-una din zilele fierbinți de iulie, împreună cu prietenul meu Bogdan, am plecat din curtea bunicii echipați de plajă, hotărâți să înotăm în cotul gârlei, să ne bronzăm și să ne distrăm. Acolo ne-am întâlnit cu alți copii din sat. Pe unii îi cunoșteam din verile trecute, pe alții îi vedeam pentru prima dată. Toți îmi spuneau orășeanul, pentru că nu veneam pe acolo decât în vacanța de vară.

De la ei am învătat să fac pluta în apă, de la ei am învățat să prind broscoii care orăcăiau pe mal, de la ei am învățat să împletesc nuielele de salcie. Sunt prietenoși, parcă mai prietenoși decât copiii de la oraș. Când unul dintre ei s-a tăiat într-un ciob de pe fundul gârlei, toți au sărit să îl ajute. L-au urcat pe mal, au adus apă proaspătă să îi spele rana, l-au bandajat cu un maieu și l-au dus acasă.

Acela a fost momentul în care am înțeles că oamenii trebuie să fie uniți la bine și la rău. Ajuns acasă, am rugat-o pe bunica să mă lase să o ajut la treabă. Am udat roșiile din grădină, am adunat ouăle din cuibar, am măturat curtea și am spălat vasele din bucătăria de vară. Bunica mă privea uimită și părea mândră de mine. Seara, când m-am băgat în pat, a venit lângă mine, m-a mângâiat pe păr și mi-a spus că i-ar plăcea să mă aiba mereu lângă ea. O iubesc pe bunica și vreau să îmi petrec fiecare vacanțaăcu ea!

Vă puteți inspira din acest articol dacă doriți să scrieți o compunere cu tema O zi din vacanța de vară sau chiar sa va faceti un plan de vacanta asemanator..

Pe blogul meu s-au adunat câteva compuneri. Una dintre ele este tot despre vacanța de vară.