M-am trezit la ora 7. Prima descoperire: mâncarea câinelui se terminase, iar magazinul din apropiere era închis. Am băut o gură de cafea și m-am uitat la bietul animal cum se scărpina de parcă era posedat. Ca să îmi treacă timpul, am curățat rahatul pisicilor, apoi am scris un articol pe blog (Risipire).

La ora 9 s-a trezit Mihai. Așteptam cu nerăbdare venirea instalatorului sanitar. Ne curge bazinul de la wc, la bucătărie nu putem folosi decât apa caldă, iar centrala termică are nevoie de revizia periodică.
Am dat o fugă la cabinetul veterinar pentru deparazitare internă și externă – pisici și câine. 151 lei.

La ora 12 l-a sunat Mihai pe nea instalatorul. Nu mai putea veni, că se ivise o urgență. Am căutat alt instalator. După ce a aflat care ne sunt problemele, ne-a spus verde în față că pentru atâta lucru el nu se deplasează. Am sunat un alt treilea instalator. Are o lucrare mâine, dar să revenim totuși cu un telefon.

Morți de foame și plini de nervi, am plecat la piață. Ne-am învârtit mai mult de o oră, ne-am oprit să mâncăm un hot dog, am cărat de plase până ni s-au lungit mâinile. Epuizată, așteptam să ajung acasă pentru a bea o cafea serioasă.

La scara blocului am simțit un miros ciudat. Din bucătărie ieșea un fum gros, înecăcios. Am lăsat plasele în mijlocul trotuarului și ne-am repezit la ușă, cu gândul mai mult la Ionuț, care dormea încuiat în apartament. Mihai, cu mâinile tremurând, nu reușea să descuie ușa.

Când am intrat, m-a luat un leșin. Mirosea îngrozitor, iar prin fum abia puteam vedea ceva. Mihai s-a repezit în sufragerie, să vadă ce e cu copilul. Eu am intrat în bucătărie și… în clipa când am văzut-o, mi-am amintit că pusesem cafetiera pe foc înainte de a pleca la piață.

Acum stau și frec faianța, să scot mirosul oribil din casă. Băieții nu s-au supărat pe mine, ba chiar m-au pus să dau comandă pe net pentru o altă cafetieră. Până luni, când va veni, sunt pedepsită să beau cafea făcută în ibric.

Cam așa arată, în opinia mea, o zi de (mă iertați) căcat. :D

PS: Am omis, în mod intenționat, să povestesc despre momentul când am găsit pisicile bătându-se pe cârnații din plasă, pe cel în care Bruno m-a tras aproape de mijlocul străzii, că voia să se răfuiască neapărat cu un alt câine, precum și pe cel când mi-am dat seama că m-am întors de la piață fără pâine, detergent de vase și folie de aluminiu pentru aragaz.

Bonus: două domnișoare politiște au surprins astăzi câțiva infractori periculoși (toți trecuți de 60 de ani) care vindeau pătrunjel și flori de grădină în față la Profi. I-au alungat, în vreme ce oamenii treceau nepăsători pe lângă. Unde sunt cei care urlă pe net că trebuie să cumpărăm produse de la țăranii noștri?

Update 1: Credeati ca nu se poate mai rau de atat? Ia priviti spre cele doua cereri de prietenie pe care tocmai le-am primit. Una dupa alta, in mai putin de trei minute.

Update 2: Ziua continua. Va amintiti tenisii mei de 10 lei? I-am bagat in masina de spalat. Nu i-a stors suficient, asa ca picura apa din ei acum. Masina de spalat e plina de bucatele de carton (rupte din talpa interioara a tenisilor).
Vrabiuta a vomitat in mijlocul sufrageriei.
Oare sa plec de acasa ori sa beau o visinata, sa uit de toate?

Update 3: Am ras, am glumit, am spalat, am curatat, am pus pe o farfurioara paine inmuiata in otet, dar greul abia acum vine. Intrebare de 100 de puncte: cu ce scot mirosul de ars / fum din bucatarie? (Solutii primite:

-Geamul deschis. Ieșit în oraș. Băut.

-Pui otet cu apa si bicarbonat intro cratita pe aragaz sa fiarba. 1l apa, 500 ml otet si 2-3 linguri buicarbonat-orientativ. Lasi geamurile deschise si fierbi acolo. Mai este spray de camera oust parca, cel care dizolva mirosurile. Lasi pe masa din bucatarie o ceapa taiata peste noapte, cu geamul deschis…

-Var nou, sau vopsea. Depinde și de cât de dens a fost fumul!

-Zahar ars

Update 4: Inca o zi ca asta si ajung la #spitalul9sectiaagitati. Tocmai mi-au rasturnat nebunele astea (pisicile) cutiuta cu betisoare de urechi. Turbez!!!

Update 5: Sa va mai spun una? In marinimia mea fara de margini, am acceptat prietenia unuia dintre cei doi barbati de mai devreme. Acum observ ca nu i-a placut atmosfera si s-a carat singurel.

Update 6: I-am spus surorii mele pe privat – Nu ma crede nici dracu daca mai povestesc si faza de acum un minut. Am scos rufele din masina de spalat, le-am scuturat bine, una cate una, sa nu faca prea multe cute, si le-am pus pe bara din baie. Cand am terminat, au cazut toate pe jos, din senin. :D