Tocmai intrasem în concediu și ne bucuram de o ieșire la iarbă verde, undeva în afara orașului, în parcul deja renumit datorită unor lei (la fel de celebri) cazați în grădina zoologică a ploieștenilor. Pe la prânz, în timp ce mâncam o înghețată pe malul lacului, m-am întâlnit întâmplător cu niște vechi prieteni, despre care o perioadă nu știusem absolut nimic. Bucurie mare, pupături și, aproape fără să îmi dau seama, promisiunea că vom merge cu ei la mare a doua zi. Știți deja că cele mai reușite petreceri și vacanțe sunt cele neprogramate îndelung, nu?

Merg, sigur că merg, doar și mie îmi place marea, doar și eu sunt fericită că ne-am regăsit și că vom avea mai mult timp de stat la povești, de depănat amintiri și de adunat altele, noi. Dar cum ne vom descurca? Tocmai ce observasem că ei stateau foarte bine cu banii, că aveau un nivel de trai mult mai ridicat decât al nostru. Eram convinsă că nu s-ar fi pus problema banilor între noi, dar nu voiam să mă simt prost că primesc o înghețată de la alții, nici că ei mănâncă și ai mei se uită. Ce să fac? Ce să fac? mă tot întrebam, în timp ce noaptea cobora peste oraș.

Și cum noaptea e un sfetnic bun, ideea mi-a venit în timp ce stăteam pe întuneric, cu ochii pe tavan. Voi pleca la mare cu prietenii mei, așa cum am promis, mă voi bucura de soare, de apă, de toate micile nimicuri ce îi ies omului în cale pe faleză, fără să mă simt prost față de cineva vreo clipă, căci mai am prin casă niste aur de care mă pot lipsi. Știu care este locul potrivit pentru a-mi vinde aurul în siguranță, unde fiecare tranzacție este tratată cu seriozitate, unde fiecare obiect este valorificat în cel mai scurt timp posibil, oferind o tranzacție reciproc avantajoasă, mai ales că au și cash suficient atunci când contează cu adevărat. ActivGold cumpara aur, căci la ei mă gândisem, aveau un anunt clar, argint, platina, și îmi putea oferi (și chiar au făcut-o) banii de care aveam nevoie, fără ca cineva să știe, ajutându-mă astfel să îmi realizez planul.

Să vă mai spun că a fost una dintre cele mai frumoase vacanțe petrecute la mare și că nu am regretat niciodată faptul că am dus niște aur la ActiveGold, pentru a-mi face concediul alături de niște prieteni dragi, care mi-au făcut din fiecare clipă a vacanței o amintire plăcută?