Tocmai terminasem de citit Wyrm, o carte de-a dreptul tulburătoare pentru ființele sensibile, așa cum sunt (și) eu. Influențată de povestea cu iubiri imposibile și pericole mortale, cugetam în liniștea dimineții – la nemurirea sufletului, desigur. Am auzit ușa deschizându-se încetinel. I-am zărit întâi inimioara prinsă în păr, apoi zâmbetul inocent și ghetuțele ortopedice trădând o mai veche suferință.

Am putea fi prietene, mi-am spus imediat. Mi-ar alunga singurătatea și mi-ar înveseli viața, iar eu, în schimb, eu i-aș citi din cărțile pe care le îndrăgesc, i-aș povesti despre locurile pe care le-am văzut și i-aș purta pe umeri trupul fragil când ar obosi. Asta înseamnă prietenia adevărată.

Zis și făcut! Am invitat-o să ia loc alături de mine, pe băncuța din lemn de mahon. Din spate ne vegheau nume mari: Orson Scott Card, Frank Herbert, Stephen King. Le eram datoare și-am încercat să mă port cu noua mea prietenă precum eroinele din cărțile scrise de ei. Nu voiam cu tot dinadinsul ca binele să învingă, ci doar să alung răul din viața micuței cu inima în plete și cu aripi de îngeraș pe spate.

Nu mi-a spus niciodată care îi este numele. Poate că nici nu are. Eu o strig Angelica. Împart cu ea tot ce am, o plimb prin locuri ireal de frumoase, îi citesc povești și o port pe umeri când obosește. Îmi spune mereu că sunt cea mai bună prietena a ei, singura pe care a avut-o vreodată. Inima din păr îi strălucește și bate, bate cu adevărat: tic-tac, tic-tac, tic-tac.

Și ce dacă suntem doar două maimuțele de pluș? Ce dacă alții ne consideră simple jucării? Trăim ca-ntr-o poveste, cuprinse de vraja prieteniei și străbatem fără să ne poticnim capitol după capitol, pe drumul ales. Putem și vrem să iubim, să ne respectăm prietenii, să ne bucurăm de viață, ceea ce vă dorim și vouă!

O prietenie ca în poveștile din cărți. Povestea prieteniei dintre două jucării, imortalizată în câteva poze și-un gând – fiecare dintre noi este dator să își scrie propria carte într-un mod cât mai plăcut, astfel încât inimile celor ce vor citi să bată cu emoție: tic-tac, tic-tac, tic-tac.

carti si jucarii

prietenie

carte

jucarii