Trecuseră deja doi ani de când aveam tatuajul şi visam să îmi fac încă unul, undeva pe gamba piciorului stâng, însă aveam nevoie de tuşuri şi nu găseam nimic de calitate la un preţ convenabil. Încercasem cu o cerneală tipografică şi nu ieşise nimic după ce pielea se vindecase. Suportasem degeaba durerea. Apăruse moda cerceilor băgaţi în sprâncene, în nas şi în buric. Aveam deja cinci găuri pentru cercei în urechea stângă şi mă întrebam dacă nu ar fi interesant să îmi pun un cerceluş în buric.

Într-o seară, mare concert la Sala Sporturilor din Ploieşti. Venea Ştefan Bănică Jr, pe care băiatul meu îl plăcea mult pe atunci. Am mers împreună cu nişte prieteni şi m-am lăsat furată de atmosfera de bucurie, am ascultat melodiile care îi făceau pe ceilalţi să cânte şi să danseze, pe copilul meu să bată din palme şi să tropăie, am admirat punerea impecabilă în scenă a spectacolului.

Ne-am împrietenit repede cu un grup care dansa alături de noi şi am uitat complet de concert, atenţi la poveştile acelor băieţi. Erau plini de tatuaje, îşi făcuseră acasă un salon care atrăgea oameni dornici să se tatueze şi încercaseră ceea ce doream şi eu: cercel în buric.

După ce am vorbit cu băieţii, după ce am văzut ce se poate întâmpla dacă îţi bagi nasul unde nu te pricepi, m-am decis brusc să renunţ la idee. Convins că nu se poate întâmpla nimic rău, unul dintre băieţi, după ce îşi băgase “ace de siguranţă” în sprâncene, încercase să îşi pună singur cercel în buric.

Rezultatul a fost că a doua zi, din capul pieptului şi până sub buric,  în loc de abdomen avea o piatră, atât de rău se întărise carnea, iar pielea era vânătă, aproape neagră. Sperând că va trece, nu a mers la medic, nici nu a scos cercelul, pentru că avea 19 ani, venise Ştefan Bănică Jr în oraş şi concerta gratis.

Nu ştiu ce s-a mai întâmplat cu el, dar aş vrea să îi mulţumesc. Datorită faptului că mi-a arătat în acea seară ce se poate întâmpla când faci aşa ceva singur, fără să te documentezi înainte, am renunţat la ideea cercelului în buric.

Ideal ar fi ca tinerii să nu îşi împodobească trupul cu cercei în locuri sensibile sau dacă o fac, să apeleze la un medic.

Update: pentru ca tot mai multa lume intra pe blog cautand informatii despre piatra vanata, am decis sa scriu cateva cuvinte.

Piatra vanata este de fapt sulfatul de cupru, adica o sare a cuprului. Piatra vanata se obtine in urma reactiei oxidului de cupru sau a cuprului cu acid sulfuric.

Piatra vânătă este folosită:
-la fabricarea de zeamă bordeleză împreună cu hidroxidul de calciu (varul stins);
-ca reactiv în chimia anorganică;
-ca mijloc de identificare pentru apă (cel anhidru);
-la obținerea altor săruri de cupru.