A fost un an destul de greu, cu vanturi puternice, ploi multe si implicit cu inundatii. Ne-am chinuit mult in acea perioada. Am muncit cu totii din greu, incercand sa protejam casa cat mai mult posibil, sa salvam tot ce puteam din curte si sa mai reparam cate ceva. Nu stateam o clipa si nu reuseam sa dormim decat cateva ore pe noapte. Oboseala ne lovea din ce in ce mai tare cu fiecare zi ce trecea, iar problemele continuau sa apara, parca testandu-ne rezistenta, vointa si speranta ca intr-o zi vom reusi sa o scoatem la capat cu toate necazurile.

 Plouase foarte mult in acea perioada, iar apa ce curgea aproape de casa noastra ne amenintase inca din prima zi, cand deja ne inundase curtea. Cotetele fusesera compromise, multe dintre animale murisera inecate, iar brazdele pareau sa nu aiba nici o sansa in fata valurilor de apa ce se abatusera asupra lor. In urmatoarele zile deja ne intrase apa in casa, iar majoritatea bunurilor ne fusesera distruse. Si fundatia si peretii casei au fost afectati, totul parea compromis definitiv. Simteam ca totul se naruie si ca nu vom putea scapa cu bine dupa aceasta intamplare, insa nimeni nu se putea da batut, nu ne permiteam luxul de a renunta. Cand apele s-au mai retras si soarele a dat navala pe cer, am inceput sa fim mai increzatori si sa muncim pentru a ne recupera viata de dinainte de necaz. Am incercat sa baricadam intrarea in casa pentru a nu ne inunda si mai tare, caci apa ce se scurgea aducea cu ea namol si gunoaie; am mutat ce aveam de valoare peste lucrurile mai putin importante in incercarea de salva cat mai multe, insa nu am avut nici asa foarte mare succes. Umezeala si apa care inca ne invadau casa, parca ne ignorau incercarile disperate si distrugeau tot ce le iesea in cale.

 Dar atunci cand te astepti mai putin esti incercat din nou si asta s-a intamplat si cu noi. Vanturile puternice care au venit ne-au distrus acoperisul, jucandu-se parca cu urma de speranta ce ne mai ramasese. Credeam ca ne vom petrece iarna intr-un ger cumplit, ca abia in vara urmatoare vom reusi sa redescoperim si sa ne bucuram de confortul oferit de caldura. Deja nu ne mai luptam pentru a salva ceea ce aveam, pentru ca nu mai aveam mai nimic. Acum luptam pentru a reusi sa supravietuim si pentru a reusi sa ne cladim un nou viitor. Trebuia sa o luam de la zero si sa ne ridicam asa cum au mai facut-o si altii si cum era necesar.

rsz_sipca-tigla-4metrii

 Salvarea noastra au fost economiile pe care le-am avut si ajutorul primit de la cunoscuti si rude. Si desigur ofertele bune gasite la depozit cherestea AdyProsper. Desi nu ne-a fost deloc usor, am reusit sa ne petrecem iarna la caldura. Daca nu am fi gasit oferte atat de bune, probabil intreaga iarna ne-am fi petrecut-o cu totii inghesuiti intr-o camaruta, baricadandu-ne cu paturi si optimism. Important este ca nu ne-am dat batuti si am reusit sa scapam de necazul ce s-a tinut cu atata putere si vointa de capul nostru. Iar acum avem puterea si increderea dobandita din aceasta incercare pentru a dovedi orice obstacol ce va aparea pe viitor.

adyprosperconstruct-cherestea