Skip to main content

O nouă zi de muncă

Strâng bine pleoapele, de teamă că lumina îmi va alunga somnul. Ascult zgomotele casei, în timp ce câinele îmi linge mâna ieșită din pled, iar Ursula îmi tropăie fericită pe burtă. Din bucătărie o aud pe micuță cântând prelung, tremurat. A intrat iar în călduri, înainte ca noi să apucăm să o sterilizăm. Băiatul meu, pianist de tastatură, e deja treaz. Nu trebuie să deschid ochii pentru a descoperi că e concentrat asupra jocului. Și Miți pare concentrată. Zgomotul pe care gheruțele ei îl fac pe mobilă e inconfundabil. Aș vrea să știu cât e ceasul, dar nu întreb, tot de teamă că îmi fuge somnul. Mă doare fiecare părticică a corpului, semn că am lenevit în pat multe ore, probabil opt sau chiar nouă. Pufina sparge boabe cu aromă de somon. Mă decid brusc. Îmi voi face program. Nu mai mult de opt ore la calculator. De la 8 la 16. Cu o pauză de masă. Va trebui să mă încadrez în cele opt ore de muncă. Sunt frântă de oboseală. 

S-a luminat. Poate ar trebui să cobor din pat. Mă simt amorțită. Fac o cafea. Până la opt, când am decis că îmi începe programul, am timp să bag rufe la spălat, să îl scot pe Bruno afară, să fac ordine în bucătărie, să adun resturile jucăriei pe care zăpăcitul a mărunțit-o aseară. Aprind totuși calculatorul, să văd ce s-a mai întâmplat cât am dormit. Citesc mailurile. Comentez pe un blog. Împart cu dărnicie like-uri pe facebook. Anunț niște reduceri la cărți. Sortez niște poze. Repostez pe fb un articol vechi. Scriu pe blog despre noua mea hotărâre. Mă uit la ceas. E deja ora opt. Abia acum ar fi trebuit să deschid calculatorul. Rufele sunt tot în coș, la bucătărie e talmeș-balmeș, jucăria făcută fărâmițe e tot pe podea. Bine că am apucat să îl plimb pe Bruno. Începe o nouă zi de muncă. De la 8 la 16? :O

Comments
 • Diana July 28, 2016 at 7:43 am

  Buna hotarare! 🙂 De la 8 la 16 munca, apoi… navighezi pe Internet – si daca tot esti pe net… 🙂 talmes-balmes va ramane in bucatarie, jucaria maruntita tot acolo.
  Buna hotarare: de la 8 la 16 munca! Fara gluma! 🙂 Vorba ‘ceea: “adorm atat de tarziu si ma trezesc atat de devreme incat intr-o zi o sa ma intalnesc cu mine pe hol” (citat aproximativ – nu stiu autorul) 🙂

  • Vienela July 28, 2016 at 7:45 am

   Chiar ieri mi-a iesit si mie in cale citatul. Am ras amar, caci m-am recunoscut. :)))
   Sa vedem daca voi reusi sa ma tin de promisiune. Inceputul nu e prea promitator. :)))

 • cristina dragomir July 28, 2016 at 11:12 am

  program full-time, a? ce jucarie ati rupt recent? Noi i-am mancat un picior unui urs de plus dar am reusit sa il coasem la loc. Chirurgia e specialitatea mea. Acum cateva saptamani, acelasi ursulet a fost operat pe creier. A supravietuit si atunci.

  • Vienela July 29, 2016 at 12:02 pm

   Ultima a fost mingea galbena gasita pe strada. :))) Cele de plus rezista prea putin. Intai le face gaura, apoi scoate toata umplutura si o inprastie prin casa, dupa care sfasie materialul bucata cu bucata. Nici croitoreasa daca as fi nu as reusi sa repar. :)))
   Norocos ursuletul vostru! :)))

 • vavaly July 29, 2016 at 11:48 am

  iar? abiate ai intors din concediu… vezi daca nu te am batut la timp …la cap? acum numai reusesc sa mi beau nici cafeaua intihna :))). ia vezi cum faci ca i vara si acusi se termina. lasa netul ca nu pleaca niccaieri.

  • Vienela July 29, 2016 at 12:03 pm

   A fost prea scurt concediul si m-am bagat prea tare in treburi cand m-am intors. Imi lipsesc discutiile cu tine. :*

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.