Îl privea cu adevărată venerație, de parcă ar fi fost un mic zeu pe care, cu teamă și respect, abia îl atingea cu degetele ei subțiri, îl mângâia cu drag și îi șoptea câte un ”frumosule!”. O priveam pe nepoata lui Mihai cum tânjea după laptopul meu și îmi doream să îmi permit luxul de a-i face cadou o jucărie la fel de frumoasă. Mă impresiona dorința ei de a scrie și de a colinda site-urile cu poze atingând cu mișcări fine obiectul care pentru mine a devenit un soi de prelungire firească a trupului. I-am povestit cumnatei mele despre reacția fetiței și ea s-a decis să îi cumpere, pentru început, o tabletă.

Este o tabletă abia ieșită pe piață, purtând numele de Allview AX4 Nano și este disponibilă pe alb sau negru (a nepoatei este albă). Deși am laptopul de care nu mă despart decât când dorm sau robotesc prin casă, acest gadget finuț, cu o greutate de numai 256 de grame, m-a făcut să mă bucur pentru nepoata mea și să mă gândesc serios să îi cumpăr unul și băiatului meu (aș putea să o iau cu mine în rarele mele ieșiri, nu? 2 în 1). S-ar descurca mult mai bine decât cu telefonul când iese pe afară, când pleacă la munte, când vrea să stea tolănit în pat, nu înțepenit pe fotoliu pentru a vorbi cu prietenii.

 1060604_714199431944819_1996929416_n

De cum a primit tableta, nepoata mea a venit să se laude, iar eu am avut ocazia de a vedea cât de  ușoară și frumoasă este și cât de simplu poate fi folosită. Bine-nțeles că primul lucru pe care l-am făcut a fost să intru pe blog, să îmi dau seama cum îl văd cei ce folosesc noua tabletă Allview AX4 Nano. Băiatul meu, după cum era de așteptat, s-a repezit să o verifice, să afle ce știe să facă. La fiecare nouă descoperire, striga prin casă: uite, are două camere foto; uite, are displayul de 7″; uite, are procesor Cortex A7 de 1,3 GHz; uite, are conexiune 3G prin HSPA+ (ce o fi aia? :) ); uite, suportă formate multiple de e-book-uri; uite, are GPS EPO și rulează sistemul de operare Android 4.2 Jelly Bean.

1069058_714199418611487_1629167505_n

Normal că începusem să mă uit cruciș de la atâtea informații tehnice. Căutând mai multe detalii despre Allview AX4 Nano, băiatul meu a ajuns până și la blogatu, așa că a fost în măsură să îmi spună că tableta recunoaște comenzile vocale și convertește automat mesajele vorbite în sms-uri sau e-mailuri. Vedeam clar cât de ușor este de folosit, cât de ascultătoare este această tabletă și cât de încântați eram toți de ea. Conștiința începuse să strige la mine. Renunțând la țigări timp de o lună, i-aș putea cumpăra băiatului fără probleme tableta, pentru că are un preț foarte bun. Dar pot să renunț? Ar trebui, nu? Pentru cei interesați, tableta este disponibilă pe www.allview.ro, la prețul de 409 lei.

Update: daca intampinati probleme cu folosirea tabletei AX4 Nano (in special daca nu va merge gps, caci asa ajung cel mai des oamenii pe blogul meu), va rog contactati specialistii allview care se ocupa de suport si service.