Ce întâmplare… Ce noroc…

O noapte incendiară și speranța unui nou început. Asta trebuie să urmeze. Oare cum arată în realitate? Mi-a spus că este brunet. Că părul lui se ondulează când îl lasă mai lung. S-a descris ca fiind un tip solid, dar nu gras. Apoi am descoperit că îi  place să glumească. Râde mult și vrea să mă simtă mulţumită.

Mi-a promis că mă va face fericită. Îmi spune mereu că alături de el voi trăi zile de neuitat. Şi când mă gândesc la prima noastră convorbire… Ce întâmplare… Ce noroc…

Îl ador când îmi şopteşte în telefon cuvinte de dragoste calde

Fusesem în tură de noapte. Pacienţii nu îmi puseseră mari probleme. Mă îndreptam obosită spre casă. Când a sunat telefonul, eram la colțul străzii. O voce groasă, dar caldă, a cerut să vorbească urgent cu Pierre. I-am explicat răbdătoare că nu cunosc nici un Pierre. S-a lăsat tăcerea când a auzit că a greşit numărul. Apoi s-a scuzat politicos şi a închis.

Peste cinci minute, chiar când intram pe poartă, francezul a sunat iar. A glumit și m-a făcut să râd. Apoi mi-a spus că îl cheamă Denis.

De atunci şi-a făcut obiceiul de a mă suna zilnic. Vorbește cu mine cât se poate de mult. Îl ador când îmi şopteşte în telefon cuvinte de dragoste calde. “Jacqueline, je me sens si seul sans toi.”

Ah, am senzaţia că avionul acesta nu zboară, ci pluteşte pe deasupra norilor. Nu ştie cât sunt de nerăbdătoare să mă cuibăresc la pieptul lui Denis.

Să fie singurătatea cea care m-a ademenit spre el?

Învârt emoționată biletul de avion pe degete. Oare mă va plăcea? Să fie singurătatea cea care m-a ademenit spre el? Sau pur şi simplu este acel bărbat atrăgător pe care mi-l imaginez? Să fie cel pe care îl aştept de când eram în Ecuador, în casa mamei mele?

Privesc cerul prin geam. Gândul meu se îndreaptă spre cel care probabil este deja în aeroport, aşteptându-mă. Am observat ceva ciudat. De câte ori mă gândesc la Denis, în jurul meu simt un parfum puternic de iarbă abia tăiată. Miroase a pământ proaspăt răscolit de ploaie.

elefant.ro

Aşa mirosea în dimineaţa în care am vorbit pentru prima dată cu el. Plutesc într-o mare de norişori roz. În avion se simte aromă de iarbă abia cosită. Ce straniu!

O noapte incendiară și speranța unui nou început

Sunt şi la propriu, şi la figurat cu capul în nori

Deşi nu l-am văzut niciodată, ştiu că îl iubesc. Știu că mă voi lăsa călăuzită de mâna lui fermă. Inima îmi spune că mă voi lăsa sărutată de buzele lui calde. Apoi mă voi lăsa strivită de trupul lui puternic. Știu că va mirosi a pământ şi a iarbă proaspăt cosită în clipa de fericire supremă. Sunt şi la propriu, şi la figurat cu capul în nori. Ăsta nu este un lucru rău, cred.

Ne-au anunţat că mai sunt doar câteva minute până la aterizare. Îmi mai arunc o ultimă privire pe fereastră. Văd soarele cum îşi ia la revedere. Se pregătește de culcare.

Cobor scara avionului. Rezolv repede cu actele şi cu bagajele. Mă îndrept spre ieşire tremurând de emoţie, cu telefonul la ureche.

-Jacqueline, je me sens si seul sans toi.

Radiez. Simt nările fremătând la adierea care m-a înconjurat iar. E aroma de pământ reavăn şi iarbă ruptă de curând. Sunt electrizată.

Oare ce vrea acest bărbat negricios?

E cât mine de înalt, nebărbierit, îmbrăcat în haine de in. Se îndreaptă cu paşi grăbiţi spre locul unde m-am adăpostit.

-Jacqueline, je t’aime!

Şi în aceeaşi clipă braţele lui puţin transpirate mă strâng puternic la piept. Dinţii albi ca de lup îmi muşcă uşor pielea subţire a gâtului. Aş vrea să scap. Trebuie să fug departe de acest coşmar. M-am băgat în mod necugetat şi de neiertat în ceva de necontrolat. Îl simt tremurând excitat şi tresar speriată. Încerc să mă desprind din strânsoare.

-Jacqueline, je t’aime!

Stai, Jacqueline, îmi spun în gând. E vocea lui. Vocea bărbatului pe care îl aşteptam. A celui pe care spuneam că îl iubesc. Recunosc parfumul de iarbă abia tăiată şi de pământ proaspăt răscolit de ploaie. Acest parfum pentru mine este echivalent cu dragostea necondiţionată. Mă las învăluită de vocea caldă. Aroma cunoscută îmi răscolește simțurile. Mă face sa uit de orice altceva.

Soarele, privind spre noi pentru ultima dată

Îmi face semn, complice. Urmează o noapte incendiară și speranța unui nou început.

O noapte incendiară și speranța unui nou început