Skip to main content

O lume paralelă

Secvențe parcă venind dintr-o lume paralelă mă prind într-o plasă grosolană, lucrată din fir de stuf și glod mirosind a minciună, a perversitate, a inuman. Încerc să mă scutur ca de o obsesie distrugătoare de psihic. Somnul refuză să vină. Îl momesc cu fire de levănțică ascunse sub perna pe care mi-am plâns lacrimile neputinței. Am toate speranțele rătăcite în cimitir. Un cimitir al sticlelor umplute cu visuri și aruncate pe o plajă pustie. Somnul vine doar pentru a mă tortura. Alerg. Talpa îmi alunecă în sanț. Tresar. Mă înțep în pietriș. Mă lungesc în iarba uscată și plâng iar. Lângă mine, în vis, un pictor bătrân lucrează o schiță în cărbune. Din mâna lui răsare pe foaie bobul de porumb. Schița capătă aspect de vechi, patină falsă așternută cu măiestrie, lăsând impresia că omul abia acum a descoperit lumea nouă. Mă trezesc după câteva minute și exclam: dă-o-n pisici de treabă, că trebuie să aibă rezolvare!

Tabelul in care s-au înscris colegii mei cu texte care conțin aceleași cuvinte subliniate (stuf, pisici, pietriș, glod, cărbune, porumb, levănțică. cimitir, secvențe, patină, șanț, obsesie) s-a închis, dar asta nu mă împiedică să îmi aștern pe blog amarul folosindu-le. Aseară am văzut o lume paralelă… Încă sunt prinsă în ea…

3 thoughts to “O lume paralelă”

  1. Un text așa de frumos nu se cade a -l răstigni pe un joc de 12 cuvinte. Se artificializează, își pierde spontaneitatea venită din har! Cum se zice despre valoare, „Ea este totdeauna FĂTATĂ, nu ouată!” Treaba ta!

    1. Cele 12 cuvinte te ajută întotdeauna să scrii un text nu frumos, ci MAI frumos decât ar fi ieşit altminteri. Şi de multe ori unul (sau mai multe) dintre ele joacă rol de muză inspiratoare. Cel puţin la mine aşa se întâmplă. :)
      Dacă-l rescrii fără să mai evidenţiezi cuvintele vezi că nu are nimic artificial.

Leave a Reply