Skip to main content

O întrebare sclipind în noapte

Dacă aş fi avut bani mai mulţi sau măcar timp şi o maşină de cusut, probabil (spre foarte sigur) hainele mele ar fi fost toate unicat. Dacă aş fi avut mai mulţi bani, mai mult timp şi mai multă energie probabil blogul meu ar fi fost plin de articole de genul celor despre care multă lume îmi spune “stilul tău de a scrie e mai aşa… nu prea îl înţeleg…parcă ar fi din cărţi”. Mi-e bine ştiind că nu merg cu turma, indiferent despre ce ar fi vorba. Îmi permit chiar să rostesc în glumă adevărul când le răspund prietenilor ce nu îmi înţeleg scrisul.

Citat din mine: “Mă chinui să îmi transform cititorii (acolo unde e cazul) în oameni culţi, inteligenţi, care să caute printre rânduri. Le pun mintea la contribuţie. Nici eu nu m-aş citi dacă aş scrie doar am fost la piaţă, am mâncat, am dormit, am urmărit nu ştiu ce emisiune tv, am plimbat câinele“. Dacă toate condiţiile de mai sus s-ar împlini, în poveştile de pe blogul meu ar dansa vrăjitoarele, poate ar medita în deşert oamenii, poate cineva ar găsi până la urmă cimitirul speranţelor sau măcar i-ar întâlni pe stăpânii universului

Atât de modestă fiind :D, vă puteţi imagina uşor că m-am înmuiat toată când o prietenă mi-a spus pe facebook Postarea…face casă bună cu tot ce daţi drumul prin ,,eter”…e conformă stilului. Făcea referire la poza şi comentariul meu “Nici dacă mă pozau beată moartă nu aş fi ieșit în halul ăsta, chioară, strâmbă, speriată de bombe…”. Hopa, deci oamenii au remarcat că uneori am un stil anume, doar al meu, a fost primul gând. Mi-a crescut inima de bucurie. Când aburii înfumurării s-au risipit, o întrebare a sclipit luminoasă în noapte:

Nu cumva era ironică? :)))

gloria este trecatoare, anonimatul e vesnic

Comments
 • vavaly October 22, 2015 at 5:16 am

  uite un om care gandeste . uneori prea mult, ce i drept, dar gandeste :).
  tu esti unica si cu siguranta ai un stil. ti l ai format sau te ai lansat cu el , nu stiu, dar e al tau. asa ca, tot inainte.

  • Vienela October 22, 2015 at 6:36 am

   :))) Fiecare dintre noi e unic… Cred ca l-am avut dintotdeauna, numai ca mi-a fost destul de greu sa gasesc undeva curajul de a-l folosi.

 • Zina October 22, 2015 at 6:17 am

  Cred că nu și-a dat seama că s-ar putea înțelege și ca ironie… A făcut proză ca mr. Jourdain, fără să știe! 😀

  • Vienela October 22, 2015 at 6:37 am

   😀 Nu o cunosc prea bine si probabil acest lucru a facut sa se nasca intrebarea.

 • Zina October 22, 2015 at 6:53 am

  Apropo de scris și de stil, ai văzut asta? http://www.bookblog.ro/stire/incepe-a-sasea-editie-a-concursului-de-debut-literar-incubatorul-de-condeie/
  Poate că te interesează. 🙂

  • Vienela October 22, 2015 at 7:04 am

   Nu vazusem. Multumesc frumos, Zina! Imi voi incerca norocul daca gasesc un strop de timp sa scriu. 🙂

 • Radu October 22, 2015 at 6:59 am

  Există o carte sau o nuvelă numită “Stăpânii universului”. Până îmi aduc aminte cine a scris-o citeşte “Inginerii cosmosului”. Pot să o trimit eu.

  • Vienela October 22, 2015 at 7:04 am

   Orice carte e binevenita, Radu! Nu stiu nici una dintre cele amintite de tine. 🙂

 • trenda October 22, 2015 at 7:32 am

  Motivul pentru care oamenii te urmeaza pe blog este pentru ca scrii mai altfel. 🙂 Imi plac oamenii modesti. Modestia denota inteligenta si bun simt 🙂 . Imi place si citatul “Gloria este trecatoare. Anonimatul este vesnic.” Frumos spus 🙂 .

  • Vienela October 22, 2015 at 7:44 am

   La fel imi spune si baiatul meu despre stil. Cu toate astea, parca as vrea sa nu primesc asa des mesaje in care oamenii imi spun ca stilul meu e greoi, ca doar unii il pot intelege. 🙂
   Citatul l-am gasit pe net. Nici nu mai retin cui ii este atribuit.

   • trenda October 22, 2015 at 8:27 am

    Daca scrii altfel, nu inseamna ca este un stil greoi de citit :), ci unul inedit. Multi citesc printre randuri, iar daca textul este unul banal, nu acorda atentie detaliilor. Cand scrii mai altfel, atentia cititorului este captata… nu va citi printre randuri 🙂 . Nu va trece usor peste text. Asta este un lucru bun, nu-i asa? Eu asa vad lucrurile .

    • Vienela October 22, 2015 at 8:36 am

     Daca dau o clipa modestia deoparte, subscriu fiecarui cuvant asternut de tine. 🙂 :*

 • trenda October 22, 2015 at 10:16 am

  Este bine sa reunti la modestie din cand in cand :)) ! :* Cu drag!

 • Marinela October 22, 2015 at 11:59 am

  Articolele simple sunt monotone. Cam asta e si ideea atunci cand scrii unul, ca oamenii sa interpreteze intelesuri diferite, forme diferite, probabil ca unii nu ajung uneori sa inteleaga adevaratul sens al cuvintelor tale. Dar ei cu siguranta se vor simti mai bine cand isi dau seama ca intr-un articol scris de tine au implementat o maniera proprie de-a lor, au modelat cu propriile maini.

  • Vienela October 22, 2015 at 2:31 pm

   Da, este exact ceea ce caut si eu pe net. Nu am nevoie sa inteleg exact “ce a vrut sa spuna poetul”, ci sa imi pot imagina… 🙂

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.