Activitățile pline de adrenalină reprezintă escapada perfectă pentru persoanele care petrec prea mult timp într-un mediu banal și care nu ies foarte des din zona de confort. Dacă de luni până vineri ești prins într-un birou din care trebuie să iei decizii peste decizii, cu siguranță abia aștepți să vină sfârșitul de săptămână pentru a face mișcare și a-ți elibera mintea. Vei aștepta și mai mult weekendul dacă citești într-o zi de luni sau marți recomandările noastre de experiențe perfecte pentru amatorii de senzații tari. Aceste recomandări pot fi și idei de cadouri pentru cei mai curajoși prieteni ai tăi, cei care nu refuză niciodată nicio provocare și ies tot timpul din zona lor de confort.

Zbor cu parapanta – experimentează senzația de libertate infinită!

Experiențele din această categorie – zbor cu parapanta, salt cu parașuta – îți oferă o senzație de libertate pe care nu ai mai simțit-o până acum în viața ta. Îți oferă o doză maximă de adrenalină, dar și mai mult curaj în forțele proprii. O astfel de activitate este ideale în momentele pline de stres pentru că ajută la eliberarea tuturor energiilor negative și a gândurilor care te împovărează. Dacă vrei să fii mai aproape de cer și să te simți pentru câteva minute liber, îți recomandăm să încerci zborul cu parapanta sau saltul cu parașuta.

Kitesurfing – recomandat pentru iubitorii de mare

Nu poți controla natura, însă poți profita de ea pentru a avea parte de cele mai tari experiențe din viața ta. Dacă îți place marea și vrei să te lași purtat de vânt (la propriu), sfatul nostru este să te înscrii la un curs de kitesurfing. Vei învăța noțiuni interesante despre efectele vântului, despre meteorologie și le vei aplica de pe placă – lansarea și aterizarea kite-ului, relansarea la apă, salvarea în caz de urgență sunt doar câteva elemente pe care le vei deprinde de la instructori profesioniști. La finalul cursului vei avea impresia că practici de o viață acest sport.

Traseu off-road – ideal pentru aventurieri

O alte experiență pe care ar trebui să o încerci dacă vrei adrenalină și senzații tari este parcurgerea unui traseu off-road la volanul unui vehicul special. Multe urcări, coborâri, înclinări laterale care îți taie răsuflarea, obstacole și mult noroi – dacă te-ai săturat de traficul din oraș și de ambuteiaje, ia-ți câteva zile libere și descoperă traseele off-road singur, cu prietenii sau chiar cu partenera! Adevărul este că o astfel de aventură este mult mai distractivă în grup.

Indiferent dacă îți faci singur cadou o astfel de experiență sau vrei să îți surprinzi prietenii cu un cadou inedit, poți fi sigur că va merita. Amintirile pe care ți le faci sunt neprețuite, însă ceea ce contează cel mai mult este încrederea pe care o capeți în tine după o astfel de activitate. Dacă ești o persoană comodă, care iubește adrenalina, dar nu iese prea des din zona de confort, încearcă oricare din experiențele descrise mai sus și vei vedea că singurul tău regret va fi că nu ai testat mai devreme zborul cu parapanta, traseul off-road sau kitesurfingul.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/R11bppS4q8o