Îmi făcusem blogul pe blogspot, impulsionată fiind de cele câteva bloguri de curând descoperite, dar şi de pariul făcut cu Ionuţ, care susţinea că nu este de mine această activitate, că voi avea nevoie să învăţ foarte multe despre calculator şi internet. Blogspot este o platformă prietenoasă, după cum ştiu mulţi dintre voi. Am fost ghidată pas cu pas. Totul părea atât de simplu… Alege numele domeniului, scrie adresa de e-mail, alege tema, setează culorile literelor etc.

Mândria începătorului îmi răzbatea prin toţi porii, atunci când s-a trezit Ionuţ şi a văzut că am blog. Privirea lui mirată spunea atât de multe! Apoi a început chinul. Nu ştiam ce este un link, nu ştiam să editez o postare, nu ştiam să pun o fotografie, nu ştiam nimic. Ionuţ îmi spunea că trebuie să învăţ singură, pentru a mă putea descurca pe viitor. Am luat la puricat blogurile A-listerilor, pentru a mă documenta. Şi m-au băgat într-o ceaţă atât de deasă, că nu reuşeam să mai văd drumul către casă. :))

Erau atât de multe cuvinte noi pentru mine, cuvinte care nu aveau corespondent în limba română sau cărora nu le puteam eu descifra legătura cu blogul: Keywords, Pingback, PR, SEO, Trackback, Tags, Promovare Google, Meta descriere, Adresa URL etc… Nu înţelegeam nimic! Mă băteau tehnologia şi limba engleză în ultimul hal! Nu cunoşteam pe nimeni în online, nu ştiam la cine să apelez pentru a cere informaţii clare, de preferat în limba română. :))

Am luat-o metodic. Am învăţat cum să pun linkuri într-o postare, cum să pun poze, cum să distribui un articol. O perioadă m-am mulţumit cu asta. Pentru nevoile mele era suficient. A venit ziua în care un blogger mi-a lăsat un comentariu cel puţin ciudat pentru mine: “Frumos textul şi o demonstraţie de SEO INTELIGENT!” Oare ce vrea să spună? m-am întrebat uitându-mă cruciş la comentariul său.

După ce am înţeles ce înseamnă să fii bine poziţionat în ochii motoarelor de căutare, mi-am spus că ar fi prea mare şi inutilă bătaia de cap. Şi mi-am văzut în continuare de scris, fără să mai iau în seamă nimic altceva, mai ales că blogul meu nu oferă nimănui soluţii miraculoase sau sfaturi prea serioase. Nu vând nimic, nu am afaceri pe net, deci clar nici motive să aduc necunoscuţi aici. Dar pentru cei care vor să îşi promoveze afacerile, să crească în ochii lui nenea google, să îşi vândă produsele, probabil găsirea unei echipe de profesionişti în web design şi dezvoltare software este cea mai potrivită soluţie.

Voi vă bateţi capul cu promovarea google?