De multe ori mi-a fost dat să aud tineri care se plângeau că trăiesc în concubinaj pentru că nu îşi permit să facă nunta, că se străduiesc să strângă bani pentru marea petrecere. Ironia este că unii aleg să muncească peste hotare, în ţări mai dezvoltate, unde au şansa de a primi mai mulţi bani, fără să îşi dea seama că o fata tânără nu va aştepta un an, doi, să strângă masculul câteva mii de euro. Îsi va face de cap în acest timp şi poate chiar se va marita cu altul, mai îndrăzneţ, pentru că visul oricărei fete este să se vadă cu voalul pe cap şi cu buchetul în mână.

 

 

Sfatul meu este să lăsaţi fiţele deoparte, să nu aşteptaţi până veţi avea bani pentru a face o nuntă ca-n poveşti, care să ţină trei zile şi trei nopti. Profitaţi de prima perioadă, când dragostea arde mai tare decât soarele la amiază şi căsătoriţi-vă.

Nu îţi permiţi să cumperi un inel pentru fata pe care o iubeşti? Cuiele puţin curbate sunt la îndemâna oricui.

Ştiu că masa pentru petrecere trebuie să fie frumos ornată, dar poţi folosi orice în loc de feţe de masă, chiar şi nişte pietricele.

 

 

Fotografiile de nuntă pot fi făcute în natură, gata înrămate, cu un minim de efort şi cheltuială. Se agaţă o ramă de creanga unui copac, se zâmbeşte fermecător şi gata tabloul de nuntă.

 

 

Ce sfaturi vă mai dau gratuit? Nu treceţi mireasa peste prag dacă locuiţi într-o asemenea casă, mai ales dacă fata cântăreşte mai mult decât un sac de ciment.

 

 

Patul nupţial. Nu trebuie decât să întindeţi o pătură pe jos, de lustră să agăţaţi o perdeluţă fină şi să aprindeţi un beculeţ.

 

 

Fata doreşte să îşi petreacă luna de miere la mare? Foloseşte acest prilej pentru a o introduce în lumea plină de mistere a gospodinelor.

 

 

Pentru că formaţi o familie deja, pentru că acasă nu o aşteaptă luxul văzut în telenovele, pregăteşte sufleteşte fata, cazând-o la un hotel de 4 stele, Le grotte della civita.

 

 

Dacă ai urmat toţi aceşti paşi, iar fata încă mai este alături de tine, înseamnă că eşti un bărbat adevărat. Primeşte, te rog, felicitările mele şi un micuţ cadou de nuntă, cu instrucţiuni clare, legate de bunul mers al căsniciei.

 

 

Vă doresc să aveţi  o căsnicie fericită şi să vă iubiţi până la adânci bătrâneţi!

 

Să aveţi un sfârşit de săptămână minunat! Jocul a început la Elly. Astăzi, ediţia 34.

 

sursa foto Pinterest.