Skip to main content

Nu vreau politică, eu nu cred în vorbe…

      Nu vreau politica, eu nu cred in vorbe… Nu vreau să am nici o legătură cu politica, mi se pare cea mai murdară chestie inventată de oameni, dar văzând ce agitaţie s-a iscat, mă bag să spun şi eu doua vorbe. Toată lumea îşi dă cu părerea, toţi ştiu ce ar trebui făcut ca să ne fie mai bine, pe când cei care sunt deja sus, la putere, trec mai departe nepăsători la frământările noastre, călcându-ne în picioare şi umbra de demnitate care ne-a mai rămas. Îsi aduc aminte că existăm doar în prag de alegeri, când încearcă să ne smulgă votul dăruindu-ne un cozonac sau o umbreluţă.
      Astăzi ne bucurăm că a căzut un guvern, unii speră că următorul va reuşi să îndrepte ţara pe drumul cel bun, să ne facă viaţa mai uşoară, iar alţii încearcă pur şi simplu să ne aburească fără pic de ruşine.
      De mai bine de 20 de ani auzim minciuni gogonate, promisiuni bombastice, în timp ce tot mai mulţi dintre noi se străduiesc să se menţină pe linia de plutire, să nu se scufunde.
       Am ajuns să îi cunosc pe toţi pentru că, indiferent din ce partid fac parte, au câteva trăsături comune, care îi trădează: zâmbetul fals, abilitatea de a ţine discursuri pompoase care să nu spună nimic şi împroşcarea cu noroi a adversarului.
      Ce ne mai pot promite acum, când ţara este atât de săracă încât nici nu vor mai avea ce fura? Cine mai crede că nou-veniţii, indiferent cine vor fi, nu au de gând să se înfrupte din firimiturile rămase de la masa guvernelor trecute?
      Eu, una, nu cred. Pe pământul ăsta cică ar fi trăit câţiva sfinţi, dar ăia nu au făcut politică. De ce aş crede acum că cei ce vor veni sunt un soi de îngeraşi care  se gândesc la binele meu sau al tău?
      Cei care încă luptă să ajungă la putere vor doar să lingă ciolanul, dacă tot n-a mai rămas nimic de ros pe el. Părerea mea!!! Nu vreau politica, eu nu cred in vorbe…

Comments
 • florentin.draganescu April 29, 2012 at 6:17 am

  Politica are căi total nebanuite aici in Romania

 • Laura virgil April 29, 2012 at 8:07 am

  Întotdeauna se găsește ceva de furat!

 • florentin.draganescu April 29, 2012 at 8:52 am

  @ Laura ; A fost candva ,in trecutul apropiat,un prim-ministru care spunea,citez din memorie : "Nu mai este nimic de furat" si prezentul ne arata ca in :"saraca ,tara bogata" se gaseste tot timpul ceva de furat!

 • Rozy BumBushka April 29, 2012 at 1:58 pm

  Exact vorbele lui Ovi :). Eu nu ma pricep deloc la politica,insa oricat de prost ai fi,nu ai cum sa nu vezi ipocriziile lor, furturile facute asa pe fata, fara nicio rusine. Chiar daca noul guvern ar vrea sa ne scoata din c**** , nu mai are cum. Suntem plini de datorii, curand vom pica in colaps economic. Noi si Grecia.

 • vienela April 29, 2012 at 2:09 pm

  M-a enervat ieri un blogger inscris in ceata lui Antonescu, d-aia am scris articolul asta. Ne-am impuns eu si Aniela cu el pe Facebook.

 • vienela May 3, 2012 at 4:10 am

  Ori politica este o treaba foarte murdara, ori politicienii nostri sunt niste imputiti(scuza-mi expresia).

 • vienela May 3, 2012 at 4:11 am

  Cand nu va mai fi nimic de furat ne vor lua libertatea, vom deveni sclavi!

 • Aspiraţii | Iubesc Viaţa July 4, 2012 at 5:23 am

  […] povesteam eu că Absurdistanul este aici, că nu mă interesează politica, vă spuneam despre viitorul sau fostul primar, despre maculatura cu care  invadaseră oraşul în […]

 • Preţul unui banner | Iubesc Viaţa August 19, 2012 at 10:21 am

  […] Nu fac politica, nu mă interesează nici un partid, nu ştiu încă cu cine voi vota, însă povestea despre bannere găsită în ziarele de ieri mi se pare prea trasă de păr. Spune acolo cineva care nu a binevoit să se semneze că PSD a cheltuit în această campanie electorală 8 milioane de euro doar pentru bannerele care au umplut judeţul. 8 milioane euro pentru 10 000 de bannere şi mash-uri. […]

 • […] dar nu am aflat eu), că toţi sunt avizi după putere şi nepăsători la suferinţele poporului. Sunt sătulă de promisiunile neonorate, de scuzele cusute cu aţă albă, de pălăvrăgeala […]

 • Ştampila este la mine | Iubesc Viaţa October 14, 2014 at 7:04 am

  […] dărnicia electorală. Nici unul dintre hoţi nu ar mai încerca să pună mâna pe voturi oferind un cozonac, o umbrelă sau o sticlă de ulei, dacă oamenii ar înţelege că politicienilor corupţi le pasă de ei doar când sunt în […]

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.