Tremur din toate încheieturile de nervi!
Am ieșit cu Bruno afară. La colțul blocului, o doamnă. A mers în urma noastră până la capătul celălalt al străzii. Când să intre în scară, a început să țipe:
-Nesimțito! Ai umplut strada de căcați de câine. Pleacă cu javra de aici, nesimțito!
-Cu mine vorbiți, doamnă? Eu adun întotdeauna căcătul, iar acum abia am ieșit din casă, nici măcar nu a apucat să facă ceva.
-Să taci, nesimțito ce ești!
-Ești nebună, tanti!
Ea a intrat în scară, eu mi-am continuat drumul. După doi pași m-a strigat fiul doamnei, un bărbat cam cât Mihai al meu, adică unul capabil să mă ia în brațe și să alerge cu mine tot orașul.
-Cum îți permiți să o înjuri pe mama? Degeaba mârâie câinele. Crezi că mi-e frică de el?
L-am tras pe Bruno în spatele meu, să nu cumva să îl apuce, și am încercat să discut cu el. Era îndârjit, ridica mâna la mine și amenința că mă bate.
M-am calmat și i-am explicat că am pungi la mine, i le-am arătat, i-am spus că mă cunosc vecinii lui, că mă văd mereu adunând căcatul și chiar se miră, spunând că sunt printre puținii care fac asta. I-am spus că mama lui a început, că m-a făcut nesimțită fără motiv. S-a calmat și el și apoi și-a cerut scuze.

Dar dacă ne lăsam duși de val? Dacă îl lăsam pe Bruno mai liber? Dacă omul dădea în mine? Nici nu vreau să mă gandesc la ce ar fi ieșit și ce ar fi făcut Mihai după…
Frate, nu vă mai luați de oameni pe stradă, dacă nu vedeți cu ochii voștri câinele când se cacă! Se poate ajunge la lucruri urâte! Întâmplarea a avut loc în Ploiești, cartier Malu Roșu. Nu e prima dată când oamenii se leagă de mine doar pentru că sunt femeie și plimb un câine în lesă. Probabil nici ultima dată. Vreau totuși să înțelegeți că unii ploieșteni au bun simț și adună căcatul câinelui. Eu mă număr printre ei. Chiar vreți să îmi fac poze cu mine adunând în pungi mizeria și să mi le lipesc pe corp, ca să terminați cu jignirile gratuite? Sau e necesar să depun vreo plângere la poliție, ca să vă potoliți?

petmart.ro