Visul meu cel mai vechi și cel mai arzător, după cum știu deja unii dintre voi, este să am casa mea, să scap de apartamentul de la bloc, de senzația că sunt închisă între patru pereți. Cândva, demult, pe
vremea când eram foarte tânără și aveam băiatul mic, am fost la un pas de a-mi vedea visul împlinit. Nu are sens să povestesc acum și aici din ce motive nu s-a finalizat ideea mea de a mă muta undeva la țară.

Vreau numai să vă povestesc pe scurt cum mă vedeam deja transformată în țărăncuță roșie în obraji, cum îmi imaginam că vor arăta brazdele mele de ceapă și cotețele animalelor pe care le-aș fi crescut. În satul unde doream să îmi cumpăr casa exista o singură problemă: apă nu exista decât în fântâni și în butoaiele așezate strategic pe la colțurile caselor, să se adune tot ce cădea din cer atunci când ploua.

Aflând ce vreau să fac, mama mea și-a pus mâinile în cap, amețită de ideea că ”fetița ei și bietul nepoțel” s-ar putea chinui toată viața scoțând apa din fântână cu găleata, cărând-o până în casă sau până în fundul curții, pentru a uda zarzavatul din grădină. Cum să își poată ea măcar imagina că mâinile mele fine ar putea ajunge să aibă bătături și pământ pe sub unghii, că se vor crăpa iarna de la gerul năpraznic?

Pe atunci, nici eu, nici mama, nu știam că există posibilitatea de a cumpăra o pompa submersibila de la shop-einstal.ro, cu ajutorul căreia aș fi putut aduce ușor apa de la fântână până în casă. Chiar mă distram cu prietenele mele, spunându-le că vor fi invidioase pe mușchii mei, umflați de la prea multele găleți cu apă scoase din fântână.

Nu știu când au fost inventate și scoase la vânzare aceste pompe submersibile, dar am văzut acum câțiva ani, la niște prieteni, felul în care funcționează o pompă și am înțeles că, indiferent de preț, pompele submersibile își merită fiecare leu, că este o investiție pe termen lung, necesară oricărui om care nu are apă curentă în casă, dar are fântână în curte.

Este o investiție care te ajută să te simti în casa de la țară la fel de confortabil cum te simți într-un apartament de bloc, cu singurele și foarte importantele diferențe că, având casă pe pământ, vecinii nu îți mai bat în țeavă când ai muzica prea tare, poți culege fructe și legume proaspete din propria grădină, îți poți bea cafeaua în aer curat, la umbra copacilor plantați de mânuțele tale și că poți crește câți câini dorești. Nu mă treziți din somn, vă rog! Nu-mi alungați visul!